Álarcok nélkül: Telihold az Oroszlánban – 2019.01.21.

Hétfőn, reggel 6:15-kor válik egzakttá a Vízöntő-Nap és az Oroszlán-Hold poláris fényszöge, azaz Telihold ragyog az égen, csillagképi értelemben véve a Rák befogadó ágánál. 

 

A Nap a Hold teljes arcát megvilágítja – ahogyan a lelkünk legmélyebb zugait is, hiszen a Hold a Lélek. Az Oroszlánt a Nap uralja, amely a tiszta szeretet, az igazi énünk.   A Nap a Vízöntő jel 0. fokáról világítja meg égi szomszédunkat. A Vízöntő a közösségi szellem, a barátság. A barátok -jó esetben- mindig őszinték velünk. Ha felhívták a figyelmedet egy-két olyan dologra, amelyeket a szívedre vettél (szív – Nap és Oroszlán analógia!), gondolkozz el: nem lehet, hogy most nekik van igazuk? Nem lehet, hogy nem direkt genyóznak Veled, csak megpróbáltak -a maguk módján- jó irányba terelni? Besérülés és hiszti helyett először is gondolkozz el azon, hogyan viselkedtél Te! Mennyire tudsz őszinte lenni Magaddal ebben a kérdésben…?

 

 

​Puffogás​ helyett inkább face to face (és nem a Facebookot ​​értem ez alatt…) beszéld át a dolgot az érintett(ekk)el. 

A barát akkor is igazat mond, ha az fáj. Mert aki valóban a barátod, nem hazudik Neked. 

Volt-e furcsak szívpanaszod az elmúlt napokban, hetekben? Összevissza kalimpált, szorított a mellkasod? Volt-e fájdalom a gerincedben​, esetleg lumbágód​? Mindkettő Oroszlán terület… a szív igen beszédesen szimbolizálja a szeretetet, a gerinc pedig a becsületet, egyenességet, gerincességet – nemcsak másokkal szemben.

 

Nézd meg azt a területet (házat) is a képletedben, ahová az Oroszlán jel ​0​. foka került. Szinte biztos, hogy a barátaiddal való konfliktusok kötődnek ehhez a területhez…

Dobjuk el az álarcokat, nézzünk a tükörbe maskara nélkül. És válaszoljunk őszintén.

​Az indiai rendszerben a Telihold a Pusja, szaturnuszi típusú holdházat érinti. A Pusja jelentése növekedés, a szaturnuszi befolyás pedig kötelességgé teszi a fentieket. Kollektíven, mindenki számára. A Pusja-Hold az egyik legkedvezőbb Hold-helyzet az indiaiaknál, vagyis, ha a hozzá kapcsolódó feladatkörbe beleássuk magunkat, a siker szinte garantált. Az álarcok nélküli élet egyenes út a boldogsághoz, a sikerhez, az elismertséghez, az ellentétek feloldásához.​

Áldás!​

Képek: Bill Attride (1), Pinterest (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.