A Tűz gyógyító ereje: Nap-Chiron együttállás – 2019.03.22.

Március 22-én a Kos-Nap találkozik a szintén e jegyben járó Chironnal – magyar idő szerint 19:36-kor, és a 6-os ház lesz érintett. A Nap a lerombolhatatlan ÉN, az öntudat, szimbolizálja az általános egészséget, életerőt, a szívet. A Chiron a Sebzett Gyógyító. A horoszkópban a karmikus sérüléseket elszenvedett gyógyítót mutatja meg. Archetípusa a sámán. Chiron harcos és gyógyító volt, ás bár halhatatlannak született egy tiltott nász gyümölcseként (apja maga Krónosz, azaz Szaturnusz, anyja pedig Pjilyra), mégis halálos sebet kapott, így mindig fájdalommal küszködött. Végül lemondott halhatatlanságáról és mennyei helyre került. A lélek sebét jelzi, hogy hol van szükség gyógyulásra. 
 
 
Mert ugye, minden betegség lelki eredetű. Ezt sokan hajlamosak vagyunk elfelejteni…
 
A Kosban létrejövő Nap-Chiron találkozó a lehető legtisztább gondolatokkal, érzésekkel segít minket abban, hogy testi bajaink gyökereire rátaláljunk. A 6-os ház érintettsége ennél egyértelműbben nem is mutathatja, hogy kötelezően foglalkoznunk kell a témával, ezt támasztja alá az a tény is, hogy az indiai asztrológia szerint ez az együttállás az Uttara Bhadra nevet viselő holdházban valósul meg; szaturnikus jellege kötelezően írja elő a fenti témát. 
 
Az égbolton a Visszaúszó Hal és a Cet közötti átfedésben jön létre az egyesülés. Betegségeink a múltból származnak, múltbéli cselekvéseink (Nap – cselekvő én!) egyenes következménye. A Cet a belső, megtisztító jellegű folyamatok szimbóluma. A Nap itt jókora adag chironi energiát kap, majd elhalad a Cet felett. Rengeteg idő áll rendelkezésedre, hogy elváltozásaid gyökereivel foglalkozz, a Nap április 20-án lép át a földies Bikába. Ha jól dolgoztál, ekkorra már érezheted a gyógyulást, és nyárra örökre búcsút is inthetsz a kínzó tüneteknek. 
 
Március 22-étől, 30 napon keresztül érdemes minden reggel vagy este, vagy amikor időd engedi, meditálni és kérni az égiek segítségét, hogy segítsenek megtalálni bajod gyökereit és gyógyítani azokat. A másik javasolt “orvosság” a jógagyakorlatok és a 30 napig tartó, húsmentes étkezés. Ha nagyon nem bírod ki hús nélkül, halat, csirkét fogyassz, lehetőleg keveset, disznót, marhát és vadhúst ne. 
 
Vezess naplót erről a 30 napról. Amikor ez az időszak letelik, komoly következtetésekre jössz majd rá. 
 
Áldás!
 
Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.