A tiszta intellektus ragyogása: Nap a Vízöntőben – 2018.01.20.

Szombaton, reggel 4 óra 9 perckor a Nap a levegős Vízöntő jegyébe lép az évkörön. Ám az általános hiedelmekkel ellentétben (“a Nap itt rossz helyzetben, exilben van”) itt is létrehozza a teljességet. A Nap uralt jegyében, az Oroszlánban nemzett fény most teljesedik ki; itt ragyogja be az egész Földet, felajánlva minden egyes embernek a tudat egy magasabb szintre történő emelését és a lélek felszabadulását a múlt nyomasztó emlékei alól.

Előtérbe kerülnek a közösségi kérdések, a tenni akarás másokért, valamint a szokatlan ötletek és alternatív megoldások kipróbálásának is most jött el az ideje. Mások felé fordulva, a Nap poláris jegyében tudjuk leginkább működtetni a szeretet-energiát, fontossá válnak a kapcsolatok, különösen barátainkkal való kapcsolatunk. Segítségünkkel az Élet legviharosabb szakaszaiban járó barátokat is könnyedén át tudjuk vezetni.

 

A Bakban megszületett Fény egyre erősebben érezhető, a sorsfeladatok elvégzéséhez szükséges energiák pedig felszabadulnak. A lélek az emberek felé fordul. A Vízöntő az utolsó a levegős jegyek sorában, itt az értelem, az intellektus eddig nem tapasztalt magasságokba szökken, hogy megújíthassa az Életet. Ismét fontossá válnak a kapcsolatok, hogy az eddig megtett út tapasztalásait, törvényeit, szépségeit-nehézségeit megoszthassa másokkal a lélek. A szabadság, mint Vízöntő-elv, az eddig elvégezett feladatok minőségének tükre. A hiányosan, vagy egyáltalán nem elvégzett feladatok továbbra is kísérőink maradnak. A Vízöntő magas szinten az Angyal, a Sámán, Máté, az Evangélista.

 

Az Oroszlán idején nemzett Fény most teljesedik ki! A világosság tengelye (Oroszlán-Vízöntő) ismét előtérbe tolja az uralmat, ami már nem mások felett, hanem önmagunkon és sorsunkon jön létre. A mások felé sugárzott Fény megsokszorozódik és így tér vissza hozzánk. Az újítás, az új dolgok felé fordulás is jellemzője a Vízöntőnek, bátran lépjünk rá az új ösvényekre, hogy azokon végighaladva új tapasztalatokkal és megoldások lehetőségeivel gazdagodjunk.

 

 

A Vízöntő két korsója a múltat és a jövőt jelképezik. A Bak felé (a Földre) ömlő víz a tisztítandó dolgokra irányul; az anyagtól való végleges elszakadásra és megtisztulásra. A lefelé zúduló víz tisztítja meg az Emberiséget, lehetőséget biztosít az alacsonyabb szintekről a felsőbbre ugrani. A másik korsóból zúduló vízben a Halak úszkálnak; vagyis a felsőbb szférák felé. Miután az aggályt, a megrekedt dolgokat (Bak) újragondolva “átmostuk” a lefelé ömlő vízben, lépünk egy szintet és a nyomasztó érzéseket felváltja az Isteni Szeretet (Halak). Ha a Vízöntő jelet tovább akarjuk boncolgatni, uralkodóját, az Uránuszt is meg kell néznünk – így további információkhoz jutunk. Az Uránusz a Kos jelben halad. Az utóbbi években az önérvényesítésre törekvés hihetetlenül megnőtt, köszönhetően a tüzes, marsikus jelnek. Ezzel önmagában még nincs baj, ám itt sem szabad túlzásokba esni, másokat elnyomni, egymást túllicitálni e kérdésben.

 

 

Az égbolton a Bak csillagképnél, a Sas alatt és a Mikroszkóp felett tartózkodik ekkor a szétáradó erejű égitest. A Sas csillagkép, amely a Nap felett ragyog az égbolton, a felemelkedés szimbóluma – ez azonban csak akkor lehetséges, ha egózás, erőszakos nyomulás nélkül tudsz önmegvalósítani, céljaid felé haladni. A Mikroszkóp, amely a Nap alatt látható, felhívja a figyelmet az önvizsgálat szükségességére. Rágd át még egyszer, mit is szeretnél, és eddig hogyan, miként tettél ennek érdekében.

 

A jegyváltás az indiai rendszer szerint a Dhanista, marsikus holdházban történik meg. Az önlegyőzés által tudjuk kiteljesíteni a Fényt és ragyogtatni az igazságot.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.