A Szeretet szolgálatában: Telihold a Szűzben – 2018.03.02.

Pénteken, hajnali 01:50-kor a Szűz jel 11. fokán ragyog a Telihold. Az  égbolton az Oroszlán csillagkép Zosma csillagánál láthatjuk hű szomszédunkat, amely a kreativ erők, a termtés erejének csillaga. A Hold alatt ott ragyog a Serleg csillaga, amely anyaméh-szimbólum – a Szer-etet születésének szimbóluma!
A Szűz jegy érintettsége kapcsán pedig a lelki nagytakarítás ideje van itt – a büszkeségé, a sértett gőgé, az egó-szülte pöffeszkedésé, a kivagyiskodásé. A szer-etet áramoltatása a hétköznapokban is szükséges, nemcsak akkor, ha valamilyen ünnep van, vagy ha érdekeink úgy kívánják! Otthonunk és testünk kitakarítására is alkalmas e nap, ha teheted, ne egyél nehéz ételeket, inkább zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonákkal és gyümölcslevekkel töltődj fel, lehetőleg a húst és a tojást is mellőzd e napon.
A Hold poláris fényszöge a Halak-Nappal -amely csillagképi értelemben a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban ragyog- a férfi-női energiák kiegyensúlyozását biztosítja, ugyanakkor felhívja arra a figyelmet, hogy mások szeretetét ne kuncsorogjuk ki mártír-viselkedéssel, ha valaki nem vevő a jelekre, pihenőpályára kell tenni – később lehet, hogy ő maga fog közeledni hozzánk!
Holdunk a Neptunusszal is poláris kapcsolatot alkot, amely abban segít, hogy a kicsinyes érzéseket, viselkedéseket egy magasabb szintre tudjuk emelni (Neptunusz -> magasabb rendű szeretet). Kritizálás helyett nézzünk magunkba: amit a másikban kritizálunk, sokszor belőlünk hiányzik – ezért kattog az egónk, amikor ilyen emberrel találkozunk, akiben ez megvan, s ez böki a csőrünket. Ne másokon uralkodj, hanem saját Magadon! És a Szűz jelenti a szolgálatot is – ennek gyakorlására is kedvező ez a Telihold és az ezt követő napok is. 
 
Testi szinten a Szűzhöz a has és a vékonybél tartoznak. A vékonybél szívja fel a tápanyagokat, kiválasztja a szükséges és szükségtelen anyagokat. A hasznos tápanyagok beépülnek a szervezetbe, a feleslegeseket pedig a vastagbélbe továbbítja. Ez az elemzés analógiájának felel meg. Tehát feladattá válik a jó és a rossz közötti különbségtétel is.
 
Áldás!
 
Képek: Pinterest.

2 thoughts on “A Szeretet szolgálatában: Telihold a Szűzben – 2018.03.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük