A szerelemért küzdeni: Mars a Mérlegben – 2017.10.22.

Október 22-én, az esti órákban vörös bolygószomszédunk, a Mars a levegős Mérleg jegybe lép az évkörön. Az égbolton a Szűz csillagképben ragyog. A Mars a hagyományos elnevezés szerint “exilben” van a Mérleg jegyében, azaz “rossz” pozíciónak írják le, hiszen egyik uralt jegyével (Kos) szemben található, tehát “száműzött”. Valójában a teljesség létrehozásának egyik pozíciója ez! Miért…? Mert ugyan a Kosban és a Skorpióban juttatja csúcsra a belső energiák hatásfokát, de az anyag megtermékenyítésével (Bika) és a szellemiség magas szintre emelésével és a Társért való küzdelemmel (Mérleg) ezen belső energiák túllépnek az ösztönökön és tudatossá válnak! A Mérlegbe lépő Mars képessé válik küzdeni és kiegészülni a Társért és a Világért!

A Mars a szeretet, szerelem tüze, ereje, vére! A Mérlegben a párkapcsolati nehézségek leküzdésére, diplomáciával történő rendezésére hívja fel a figyelmet, nem pedig a másik leigázására, eltaposására… a Szűz csillagkép érintettsége a tisztítás, tisztázás fontosságára utal, illetve a csillagkép lába az elindulásra – a kapcsolat szintlépésére mutat rá.

Az indiai rendszer szerint a jegyváltás az Uttara Phalguni, Nap-típusú holdházban történik meg, a Nap-jelleg segít megvilágítani a helyes utat és kellő önbizalmat biztosít.

Áldás!

Kép: Bill Attride

One thought on “A szerelemért küzdeni: Mars a Mérlegben – 2017.10.22.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.