A szellemiség tüze: Merkúr a Nyilasban – 2017.11.05.

Vasárnap, nem sokkal este 8 óra után a Merkúr a vizes Skorpió jelet elhagyva a tüzes Nyilasba lép át,vagyis a Jupiter felügyelete alá kerül. Az égbolton a Mérleg két serpenyőt tartó rúdjánál tartózkodik ekkor a Napot leggyorsabban megkerülő égitest. Rendkívüli szellemi energiát biztosít ez a bolygóhelyzet, régóta húzódó ügyek oldódhatnak meg új ötletek és hozzáállás segítségével. A Mérleg csillagkép érintettsége utal arra, hogy a múlt és a jövő is Mérleg-re kerül; eldönthetjük, merre tovább a stagnáló életterületeken. 
 
Különösen akkor válik intenzívebbé ez az érzés, amikor a Merkúr eléri a Skorpió csillagkép ollóit – levághatjuk a lehúzó minőségeket. A hagyományos nézet szerint a Nyilasban lévő Merkúr exil pozícióban van, azaz “rossz”. Ez már csak azért sem állja meg a helyét, mert a polaritás magában hordozza a kiegyensúlyozás lehetőségét. A Nyilas-Merkúr igen gyakran magával hozza a sorsfordító ötletek és elhatározások születését, valamint gyakori ez az állás tudósok, feltalálok, de asztrológusok és művészek képleteiben is. A Nyilasban járó Merkúrban a Fény teremtő ereje nagyon erős, ezt kell kiárasztanunk, hogy életünk is magasabb szintre lépjen. Itt lehet a felszínes ismeretektől, a fél-információktól a valódi Tudásig eljutni, összerakni a szétesett puzzle-darabokat egy gyönyörű képpé! 
 
 
A Nyilas az utolsó tűz-jegyként összegyűjti ezen elem összes erejét, amely nem más, mint a teremtés, a létrehozás, a kreatív erő. A Tűz (tisztítótűz!) elégeti a terméketlen, fénytelen, rugalmatlan dolgokat, ideákat, magasba emelve ezzel a Lelket! A Skorpió jelképezte Halál után megnyílnak az Égi Csatornák, a fizikai világ pedig a magasabb szférákhoz lesz mérve. Mivel a Nyilas az utolsó Tűz elemű jegy az évkörön, itt visszavonhatatlanul el kell égnie mindennek, ami nem Szeretet. Az indiai rendszerben az Anurádha, szaturnuszi típusú holdházat érinti a Merkúr jegyváltása, amely szó jelentése: siker. Ha képesek vagyunk felülírni eddigi, lehúzó gondolatainkat és hitrendszerünket, a siker is közelebb kerül hozzánk – ebben segít a Jupiter-uralta Nyilas.
 
Lesz majd egy 19 napos retrográd időszak, amikor ezek a témák intenzívebben kerülnek előtérbe; a retrográd mozgás ugyanis a Világtengelyekével megegyező mozgás, korszakalkotó lehetőségekkel, újratervezéssel (december 3.-december 22.). Pont, mielőtt a Bakba lépne, még ad egy kis gondolkodási időt, hogy az Ünnepeket már biztos döntések birtokában várhassuk.
 
 

Csillagászati érdekesség, hogy a Merkúr az égbolton közvetlenül Nap-kelte és Nap-nyugta után látható, vagyis a világosság, a Fény üzenetét hozza el hajnalban és este…

Áldás!

Képek: Bill Attride, Pixabay.

One thought on “A szellemiség tüze: Merkúr a Nyilasban – 2017.11.05.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.