A szellemiség átalakulásának ideje: Jupiter a Skorpióban – 2017.10.10.

2017. október 10-én, a délutáni órákban a Jupiter elhagyja a levegős Mérleget és a vizes Skorpióba lép át.
 

Csillagképileg ekkor még mindig a Szűz angyali részénél, és az elindulást szimbolizáló lábainál tartózkodik az égitest. 

A Jupiter a Plútó uralma alá kerül, ennek következtében pedig az eddigi tespedésnek vége. A Skorpió-Jupiter ugyanis nem engedi többé, hogy megelégedjünk a felszínnel. Alaposan meg kell vizsgálni, hogy ez alatt mi is található. 

 

Legutóbb 2005 novemberétől 2006 decemberéig vendégeskedett e jegyben a Naprendszer legnagyobb bolygója. Gondolj vissza az akkori időszakra. Mi történt akkor? Milyen mulasztásaid voltak? Milyen hibákat követtél el? Az elkövetkező bő egy évben – 2018 novemberéig- lehetőséget kapsz ezen hibák kijavítására, jóvátételére. Nézz mélyen a lelked mélyére! A Skorpióban járó Jupiter megadja a lehetőséget az akkori helytelen tettek korrigálására, feloldására, mégpedig véglegesen – a Skorpió ugyanis mindig végleges megoldásokra törekszik. 

A Jupiter a szeretet bölcsességének és annak kiterjesztésének princípiuma, az igazság, a bölcsesség, az utazás és az Isten-keresés elve. A Skorpió a titkok kutatása, a dolgok mélyére ásás, a mögöttes tartalmak keresése, a végső igazságra szomjazás. Akár olyan kérdésekre is megérkezhet a válasz, amelyek évek óta foglalkoztatnak bennünket.

 

Fontos még az is, hogy csak abba vágjunk bele, amiben hiszünk, amiben biztosak vagyunk. Nem végezhetünk semmit fél szívvel. A szellem itt válik el az anyagtól, hogy a magasabb szintek felé lépjen. A bölcs tudja, hogy semmit nem vihet a sírba, hogy az anyag egy pótolható dolog, és ami igazán értékálló, az a szellemiség, a Tudás, amit ez időszakban tovább mélyíthet. Spirituális tapasztalataink is erősödhetnek, rengeteg új megélést adva. A spirituális gyógyítás erőre kap, akár krónikus, évek óta fennálló betegségeknek inthetünk búcsút, ha képesek vagyunk őszintén szembenézni önmagunkkal, megtalálva a kór lelki hátterét és azt feloldani.

 

Személyes szinten a Nyilas jelben kezdődő horoszkópházad energiáival tölti fel a Skorpió területet, optimizmussal és bölcsességgel, kellő lelkesedést biztosítva a célok eléréséhez.

 

Az indiai rendszer szerint a Csitra, Mars-jellegű holdházban látható jegyváltása pillanatában a Jupiter. Emberi kapcsolatainkban is változtatásokat kell eszközölnünk, őszintén, kertelés nélkül beszélni a másikkal arról, hogyan lehetne a kapcsolatot -legyen az bármilyen kapcsolat- magasabb szintre emelni.

 

Áldás!

 

Kép: Thinkstock/szerkesztett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük