A Szaturnusz és a Plútó együttállásáról

Szorosan egymás mellett halad a Bak jegyében a Szaturnusz és a Plútó. Egy földies bolygó (Szaturnusz), és egy olyan égitest, amelyben a víz és a tűz nyomja egymást (Plútó). Csillagképi értelemben a két planéta a Nyilasban látható, a Pajzs és a Sas alatt. Mire akar minket e két bolygó rávezetni?

Ugyan áprilisban a Bak jelet uraló Szaturnusz retrográd mozgásba kezd, egészen őszig, azaz egzakt együttállás addig nem lesz, ám hatása így is érezhető. Az érett bölcsesség, az idő planétája találkozik a gyökeres változásokat képviselő Plútóval. Utóbbi bolygó a Mars magasabb oktávja, a Skorpió ura, és amíg a Mars a mennyiségi, a Plútó a minőségi változás jelölője. Elkerülhetetlenek lesznek a radikális változások. A Szaturnusz -mint ahogyan arról több ízben szó esett- csak az időtálló dolgokat menti át a következő életszakaszokba. Azokat, amelyek életképesek. Ehhez viszont szükséges némi rendrakás. És hogy lehet a rendrakást elkezdeni? Ha szétbombázunk mindent. Ez lesz a menetrend: szétbuherálni mindent, amiből ki lehet válogatni az időtálló dolgokat, amelyekkel tovább haladhatunk a jövő felé.

 

Egzakttá ugyan csak 2020 januárjában válik az együttállás, ám addig is lesz bőven dolgunk, és a Szaturnusz tavasztól őszig tartó retrogtád mozgása miatt még időt is hagy arra, hogy a szanálást megejthessük. Amiket tovább viszünk ebből az időszakból, azért felelősséget is tudunk vállalni. Amit elveszítünk, el kell veszítenünk, az már lejárt, nem szolgál minket. De!!! A meghalt dolgok helyén új minőségek születnek. Kezdd el a szelektálást most. Minél előbb, annál jobb. Minél előbb tudod elengedni a szükségtelen, fénytelen, megkopott dolgokat, annál előbb fognak megszületni az új minőségek, amelyek egész életedet új alapokra helyezik és legféltettebb vágyaidat tudod valóra váltani.

Vizsgáld meg, melyik házad felett jön létre ez az egyesülés! A Regiomontanus nevű, ingyenes asztrológiai szoftverrel bármikor megteheted. Példák: ha a második ház felett, teljes mértékben önállósodnod kell, el kell felejtened végre a másokra támaszkodást. Ha a negyedik ház felett: megváltozó életkörülmények, költözés lehetősége, intenzív lelki élmények, amelyek megértése segíthet a gyógyulásban. A költözés kimondottan előnyös e helyzetnél. Hetedik ház: kapcsolatok rendezése. Felbomolhatnak és létrejöhetnek új kapcsolatok.

A Nyilas csillagkép érintettsége mutatja, hogy a nagytakarítást követően magasabb szintre lépünk, Sasként szárnyalhatunk és Isteni Védelem alatt (Pajzs) leszünk.

Áldás!

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.