A rúnák üzenete

Az északi mitológia szerint a rúnák az istenek ajándékai. Odin, az okkultizmus istene alkotta meg, és adományozta a szent írásjegyeket az embereknek.

 

A legenda szerint kilenc napig fejjel lefelé függött a Világ fáján (Yggdrasil), saját dárdája által átdöfve – étlen-szomjan – hogy megtanulhassa a rúnák bölcsességét. Amikor a rúnák megjelentek alatta, leszakította és befogadta őket, így a rovásírásjelek által hatalmat kapott. Ezt a tudást később továbbadta a vánok istennőjének, Freyának, majd az emberiségnek.

 

Válassz egyet, és olvasd el a hozzá tartozó üzenetet!

 

 

 

Fehu: Ez a rúna a pénzügyi dolgokra világít rá. Kezeld okosan a pénzed, ha befektetnél vagy igent mondasz egy üzleti ajánlatra. Tipp: vizualizáld a sikert!

Uruz: Ez erő és a hatalom szimbóluma, továbbá a szerelmi, szexuális energiákat is mutatja. Elsősorban Magadat kell megszeretned! Szerencsés jel párkapcsolatokra nézve. Békülés, házasság, harmónia.

 

Thurisaz: Egy rég eltemetett, elfelejtett helyzet kerül újra terítékre, amit most tisztába kell tenned. Ne menekülj, ne söpörd a szőnyeg alá, állj bele, csak így rendeződhet a dolog.

Ansuz: Az “Isteni Lélegzet” rúnája. Üzenete szerint bízz intuitív képességeidben, figyelj álmaidra és használd a mágikus erődet. Gyógyulást és békét hoz.

Raidho: A ciklikus változások jelölője. Valami véget ér vagy elkezdődik. Nőként a saját nőiességedre, ciklusod tudatos megélésére hívja fel a figyelmedet. Férfiként pedig próbáld jobban megérteni a női minőséget. Utazás esetén biztonságot ad.

Kaunaz: Kreativitás, bölcsesség, alkotás. Művészeti kérdésekben biztos siker. Alkoss, hozz létre valamit, ami a tiéd, és gondoskodj róla, mint a gyermekedről. Jelent még megszabadulást félelemtől, aggódástól, depressziótól.

Gebo: Váratlan szerencse, ajándék, jó hírek. Mindenképp pozitív előjel, utal még termékenységre, bőségre, kellemes meglepetésekre, örömteli eseményekre. Egy régóta húzódó probléma megoldódik.

Wunju: A célok elérése és az ebből fakadó öröm. Hosszú küzdelem után végre célba érsz. Élvezd a sikert!

Hagalaz: Változásokra van szükséged. Az eddigi, megszokott, ám célod felé nem vezető utad le kell tisztítanod és alternatív megoldások után nézned. Önismeret tekintetében arra figyelmeztet: találd meg Magadban és Mindenkiben a szerethetőt!

Naudiz: A nehézségeknek vége, de ehhez Neked is aktívan tenned kell! Számold fel a korlátozó helyzeteket, kapcsolatokat. 

Isa: A kifejezés jeget jelent. Néhány dolgot jegelned kell, hogy az igazán fontos célokra koncentrálni tudj. Állíts fel prioritási sorrendet. Ha fáradtság, enerváltság gyötör, fordíts több időt a testedzésre és a minőségi pihenésre!

Jara: Új kezdetek. Zárd le és engedd el a múltat, amely komoly lehetőségeket tartogat számodra. Terveid megvalósítását most kezdd el!

Eihwaz: Szállj szembe a félelmeiddel! Urald Te az életedet, ne engedd, hogy a félelmeid irányítsanak! A fényt már láthatod az alagút végén, nincs messze, tarts ki!

Perthu: Pszichikai képességeid erősebbé válnak, életed mestere lehetsz, ha hallgatsz a belső hangodra. Ez az egyetlen hiteles forrás. Segít a félelmek leküzdésében.

Algiz: Isteni védelem és támogatás érkezik. Talán teljesen veszettnek éreztél egy ügyet, kapcsolatot, amely csodával határos módon meggyógyul. 

Sowulo: Napot jelent a rúna neve, és ennek megfelelően fényes sikerek érkeznek életedbe, magában foglalva az egészséget, szerelmet és bőséget. Fürdőzz a sikerben!

Teiwaz: Kötelesség és fegyelem. Figyelj a részletekre, amelyből összeáll az Egész. Ne hozz hirtelen döntéseket, gondolj át alaposan mindent.

Berkana: Frissesség és gyógyító erők. Nyiss új fejezetet életedben és ne nézz vissza. A lehetőségek adottak, hogy erődet felturbózd mind fizikális, mind mentális szinten.

Ehwaz: Egyértelmű jel arra vonatkozóan, hogy itt az ideje lépni! Bármit terveztél, most lépd meg. Légy őszinte Magadhoz mindenben.

Mannaz: Előtérbe kerülnek a kapcsolatok, különsen a külvilággal és a családdal való viszonyodat kell megvizsgálnod. Rendezd a vitás helyzeteket, támogasd, akinek arra van szüksége.

Laguz: Érzéseid iránytűként mutatják az utat, hallgass rájuk. Viaskodik az ész és a szív, ám a rúna üzenete egyértelmű: utóbbira kell hallgatnod. Figyelj visszatérő érzéseidre és álmaidra!

Ingwaz: Karrieredben sikeres időszak következik, sikerrel és elismeréssel, ha munkát keresel, rövidesen állást kapsz. Pénzügyekben a stabilitás mutatója.

Dagaz: Általános elégedettség, siker, mágnesként vonzod a segítőket. Te Magad is sikerhez segíthetsz másokat. Egy régi vágyad valóra válik.

Othala: A szerelem, a házasság és a család harmóniáját mutatja. Emellett sikeres ügyintézés mindenben, régi, húzódó dolgok megoldása is megtörténik.

Forrás és kép: Conscious Reminder.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.