A röntgenszemű nő – parafenoménból orvos lett Natasha Demkina

A ma már képzett orvos, Natasha Demkina 1987-ben született az oroszországi Szaranszkban, és 10 éves koráig az átlagos gyermekek életét élte. Ám egy napon édesanyjával volt otthon, furcsa dolgot tapasztalt. Meglátta édesanyja testét belülről. A szervek állapotát látta, különböző színekben, és mindenféle orvosi műszer nélkül diagnosztizálta szülője lappangó betegségét úgy, hogy még nem voltak tünetei. Az anyuka nem sokkal ezután felkereste a legközelebbi kórházat, ahol az orvosok meglehetősen szkeptikusan fogadták kislánya diagnózisát, ám a vizsgálatokat követően a doktorok igencsak elcsodálkoztak – Natasha ugyanis teljesen pontosan írta le édesanyja betegségét.

Érdekes egyébként az orvosok szkepticizmusa, hiszen Oroszországban mindig is nyitottabban álltak a gyógyítás emberei a természetfeletti képességekkel megáldott emberekhez, mint Nyugaton.

A fiatal orosz nő képessége nem ismeretlen jelenség. A parapszichológiában ezt extraszenzorikának nevezik, amely olyan különleges látást jelent, melynek során valaki belelát az emberekbe és képes érzékelni a szervek állapotát, a betegségeket még azelőtt, hogy azok tünetei jelentkeznének. Egyesek szerint ez a képesség mindenkiben benne van -akárcsak az auralátás- és valakiben felszínre jön, és van, akinél nem.

demkina-o80nox.png

Natasha Demkina – kép: Keepo

Natasha képességeinek hamar híre kelt, és pár évvel később Moszkvában a legnevesebb orvosok, szakemberek, pszichológusok igyekeztek kideríteni különleges adottságának okait. Igyekeztek bebizonyítani, hogy az akkor 14-15 éves lány csak “ráhibázik” a diagnózisra. Ám miután Natasha a szaktekintélyek előtt is bizonyította képességeit, hamar felkeltette a média figyelmét is. Neves külföldi egyetemek igyekeztek vizsgálatokkal igazolni a lány “röntgenlátását”. Egy tokiói egyetem professzora, dr. Machi a következőket mondta az akkor már 17 éves Natasháról:

“Széles körű teszteket végeztünk, és a legfurcsább az volt, hogy akár egy kis méretű fotó, például egy útlevélkép alapján is képes volt azonosítani a személyek betegségeit. Én nem >>röntgenlátásnak<< nevezném ezt az adottságot, hanem egy olyan tehetségnek, amit egyelőre nem tudunk megmagyarázni.”

Londonban és New Yorkban brit és amerikai tudósok is megpróbáltak “fogást találni” Natashán, ám ott is 100%-os eredményeket ért el. Így kénytelenek voltak elfogadni és elismerni a lány tehetségét. A londoni vizsgálaton kiderült, hogy Natasha “szkennelést” alkalmaz a betegeken, azaz tetőtől talpig végignézi őket, majd felsorolja a rendellenes működéseket. A nála járt páciensek elmondták, hogy a lány olyan dolgokra is felhívta a figyelmüket, amelyeket orvosuk addig még nem látott.

Natasha családjával Moszkvába költözött, ahol elvégezte az orvosi egyetemet – ma pedig már felnőtt nőként praktizál saját rendelőjében, különleges képességével diagnosztizálja a hozzá fordulók betegségeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.