A nyers Erő: Mars a Kosban – 2017.01.28.

Szombaton reggel, 06:39-kor a Mars saját jegyébe, a Kosba lép. Az égen vörös bolygószomszédunkat a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek átfedésében látjuk ragyogni, egy vonalban a Diphda (Beta Ceti) nevű, szaturnuszi típusú csillaggal, amely a Cethez tartozik. 

Bill Attride

A tüzes bolygó belépése saját jegyébe egy teljesen új minőséget hoz magával, a Kos pedig, mint a kezdet szimbóluma, lehetőséget ad az önlegyőzés egy újabb fejezetére. A tavalyi év is nagyrészt erről szólt, most pedig újabb lehetőség érkezik a szintlépésre. Lehet, hogy olyan témával találkozol, amelyben csak egyedül tudsz küzdeni, külső segítség nem érkezik. Ez viszont az önismeret egy útja lehet, amely újabb érdekes, hasznos felismeréseket tartogat. A Cet a belső megtisztító jellegű folyamatokat szimbolizálja – e csillagkép felett fog elvándorolni a Mars, s lehetőséget ad önmagunk és terveink tisztázására. Most dől el, mint is szeretnél valójában, s miért érdemes küzdeni. Akár egy múltból felbukkanó dolog is lehet, csak éppen új köntösben, ezt jelzi a Visszaúszó Hal erőtere, amely felett látható a Pegazus, vagyis egy nagy ugrással, félelmedet legyőzve még az elveszettnek hitt lehetőségek is újra megláthatók lesznek. A Diphda csillag, amely felett a Mars jegyváltásakor tartózkodik, szaturnuszi jellegével a fegyelmet és a kitartást is rendelkezésünkre bocsátja, a betegségek legyőzésében (amelyek -mint tudjuk- MINDIG a lelki bajok kivetülései) is rengeteg erő áll rendelkezésünkre.

Waking Fears

Akár egy évek óta húzódó egészségi gondot is letudhatsz, ha megérted a kiváltó okokat. A Skorpió-Lilith-tel alkotott Mars-fényszög lelkünk legsötétebb bugyraiba is betekintést enged, a Mars pedig nem habozik, belemegy és körülnéz. Egészségi problémáid mögött -különösen, ha gyulladásos panaszok- akár egy magzati vagy csecsemőkori traumatikus élmény is rejtőzhet, ám ezt felszínre hozva, “újra-élve” majd elengedve a fizikai bajok is gyógyíthatóvá válnak. 

A Kosban járó Mars maximális lelkességet és tetterőt hordoz magában -az erő pedig fizikai és lelki szinten is értendő. Rengeteg energiatartalékkal lát el bennünket, ám ezt érdemes okosan beosztani és nem szétégetni.

Az indiai rendszer szerint a Mars az Uttara Bhadra, Szaturnusz-jellegű holdházban látható jegyváltása idején. E holdházban a Mars szembesít minket a karmikus feladatokkal, felismerhetjük korlátozó hitrendszereinket, ám a kellő bátorságot is megkapjuk ezek ledöntéséhez. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.