A Nap-Szaturnusz együttállásról – év végi összegzés

December 10.-én válik egzakttá a Nap és a Szaturnusz együttállása a Nyilas jel 18. fokán, az égbolton pedig a Kígyótartó csillagképben. Alattuk a Skorpió, a két égitest pedig már rálépett a Tejútra, és e napon egy vonalban állnak a Kígyótartó Sabik (eta Ophiuchis, vénuszi-szaturnuszi jellegű) csillaggal, amely a Kígyótartó, azaz a gyógyító-mágus nemzőszerve, vagyis a teremtés, a fénynemzés ideje elérkezett.

A Nap a lerombolhatatlan ÉN, a Szeretet, a Szív, a kiáradás, maga a Fény. A Szaturnusz a nagy Tanító, a Karma, a sorsfeladatok, a leckék. E két bolygó összeolvadása a Tejúton elévülhetetlenül vállalt feladataink és kötelezettségeink felé terel minket. A Nyilas jel 18. foka már a jegyen belül a Kos-dekanátus, vagyis az új kezdeteket, a friss energiákat jelképező szakasz. Az összegzés ideje érkezik el, ami elég aktuális így, Advent idején. Számot kell vetnünk az eddigi tetteinkkel és terveinkkel. A Szaturnusz -mint ahogyan többször írtam- csak az érték-és időtálló dolgokat menti át a következő időszakokra, most példázhatnám az Új Évet, ami egyre közeleg. Afféle “év végi összefoglalás” lehet ez a fényszög, amely jó néhány napra biztosítja a magunkba tekintést, a tanulságok levonását és azt, hogy mi az, amit magasabb szintre kell emelni – hiszen a Tejútra nem viheted fel a lehúzó minőségeket. 

Nézd meg a személyes horoszkópodban a Nyilas jel 18. fokát. Melyik házba, azaz melyik életterületre került? Minden tekintetben szükség van az összegzésre, de azon a területen különösen. A Nyilas a távlatokba tekint, jövődet teremted meg azzal, amit most teszel.

Tény, hogy nem volt könnyű ez az év, rengetegen írtátok az életetekben derült égből villámcsapásként felbukkanó dolgokat. Betegségeket, vagy éppen hozzátartozó betegségét (nálam is volt ilyen – Édesapám kétszer került kórházba, hosszú időre…), szakítás, munkahelyi krízis és nagyfokú stressz, pénzügyi kilátástalanság, megrekedt ügyek, amelyek minden erőfeszítés ellenére sem akartak előremozdulni, személyes érzések mocsárba süllyedése, önértékelési zavarok, családdal vagy barátokkal való cívódás, halálesetek és még sorolhatnám. Egy ismerősöm küldött is egy képet, amelyen csak ennyi állt: “FUCK 2016” (azaz, baszd meg 2016).

Bill Attride

Bill Attride

Mégis, a Nap találkozása a Szaturnusszal arra kér minket, hogy foglaljuk össze magunkban az évet. Ha egy kicsit a rossz dolgok mögé tekintünk, meglátjuk azt a tanítást, amit közvetíteni akar a Szaturnusz. A Nap fényének segítségével ezt nem lesz nehéz észrevenni. Így -akármilyen hihetetlen- minden eddigi megválaszolatlannak érzett kérdésed értelmet nyer. Nem szoktam és nem szeretek személyes sztorikkal untatni senkit, ám a napokban jöttem rá, hogy miért is érte súlyos betegség Édesapámat. Hogy közelebb kerülhessek Édesanyámhoz. Nem voltunk mi rosszban, de rengeteg ellentét volt mindig is közöttünk. Amíg Édesapám a kórház “vendégszeretetét élvezte”, rengetegszer egymásnak estünk, heves veszekedések tarkították napjainkat. Egy éve költöztünk vissza az albérletünkből a szülői házba, mert a tulaj annyira átvert minket, hogy nem maradt pénzünk egy új albérletet kivenni. De a szüleim örültek, hogy ide jöttünk, a Párom személyében pedig nem egy idegent, hanem egy fiúgyermeket láttak. Most persze berzenkedhettek, hogy hú, de gáz, hogy 31 évesen a szüleimmel lakom, nem bírok leválni róluk, önállótlan vagyok. Erről szó nincs. Éltem én már külön, és ha a tulaj nem csesz át minket, nem jövünk haza. De haza kellett jönnünk. Fél évvel azután, hogy hazacuccoltunk, 2016. április 17.-én édesapám rosszul lett, nagyon szédült, hányt és nem tudott beszélni. Szirénázva vitte a mentő a kórházba. Szélütést (ismertebb nevén: stroke) kapott. Két hónapra rá, már itthon volt, egy újabbat. Édesanyámnak segítség kellett a háztartásban és mindenben, hiszen eddig megosztották a dolgokat Apummal, most viszont ő kiesik ebből. Íme, a magyarázat, hogy miért kellett pont ide jönnünk. És én egy percig nem szégyellem magam emiatt, ahogyan amiatt sem, hogy egyszerű család lánya vagyok -egy sofőr és egy takarítónő gyermeke- és nem luxusban élek. Amíg Apukám nem lesz teljesen jól, addig nem is megyünk innen. Szeretem az életemet és senkiével nem cserélném el! Végül Apukám állapota hozott minket igazán közel egymáshoz Édesanyámmal. És baromi őszinte leszek, sokat sírtam 2016-ban. Többet, mint egész eddigi életemben. A 31 év alatt nem volt olyan sokszor dagadt és vörös a szemem, mint az elmúlt több, mint fél évben. A napokban mindent összeraktam, megértettem a történéseket, az ok-okozati összefüggéseket. Remélem, hogy Nektek is sikerül.

My God Pictures

My God Pictures

Van egy mondás, hogy ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz. Ez nagyon, de nagyon igaz, bármennyire közhelyes sablondumának tűnik. Őszintén remélem, hogy Ti is meglátjátok a sokszor megoldhatatlannak tűnő gondok mögött a magyarázatot, és ez az, ami lehetőséget nyújt a megértésre. 

A Szaturnusz a tapasztalatokból fakadó megértés, de a szeretet bölcsessége is, ahogyan legutóbb Zentai Anna kolléganőm is nevezte. Lehet, hogy kemény leckéket ad fel, de ezek nélkül hol tartanál most? Gondolkodtál már ezen…?

A Szaturnusz soha nem igazságtalan, nem akar “bunkózni”. Csupán arra terel, amely utat Te Magad is bevállaltál. Én is bevállaltam a problémás albérletet a Párommal tavaly, és azt is, hogy Édesanyámmal rendezem a kapcsolatomat, még ha ehhez néha kemény csatákat is kellett vívnunk. És azt is, hogy én is aktívan részt veszek Édesapám ápolásában. És itt jön képbe a másik szaturnuszi téma, az alázat, amelynek testrésze a térd. Maga az égitest jele (♄) is egy meghajló térdhez hasonlít. Amíg Apukám kórházban volt, gyakran fájt a bal térdem. Ki lehet találni, mire akart tanítani a Szaturnusz…

Kívánok Mindenkinek sok őszinteséget ahhoz, hogy Ön-magával tudjon szembenézni és őszintén válaszolni a saját kérdéseire. Mert másokkal szemben könnyű őszintének lenni, de Magaddal szemben már jóval nehezebb. A külvilágnak hazudhatsz, de Magadnak nem tudsz. Így az Ünnepekre -amikorra már kioldódik a fényszög- letisztultan és megkönnyebbülten állsz készen.

Áldás!

Végezetül itt egy kis zene ismét… a Within Temptation nevű holland szimfonikus metálcsapat Hydra (Hydra, a csillagkép 😉 )címet viselő lemeze 2014-ben jött ki, ezen hallható egy duett Dave Pirnerrel, a  Soul Asylum énekesével. A Whole World Is Watching című dal tökéletesen példázza a romokból való újjáépítkezés folyamatát. Az énekesnő, Sharon den Adel angyali hangja mindenkit garantáltan megbabonáz. A klip is sokatmondó. Részlet a szövegből:

“The whole world is watching when you rise,

The whole world is beating for you right now,

Your whole life is flashing, for your eyes,

It’s all in this moment that changes all.”

Azaz:

“Az egész világ figyel, mikor felemelkedsz,

Az egész világ érted lüktet most,

Egész életed ott villog szemeid előtt,

Mindez ebben a pillanatban történik, mikor minden megváltozik.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.