A horoszkópházak hangsúlyossága

A házakat három csoportra oszthatjuk: sarokház (anguláris), követő (szukcedens) és szélső (kádens).

A sarokházak (I.-IV.-VII.-X.) az önaktivizálással, a dinamikával állnak kapcsolatban, közvetlen befolyással bírnak az ember életére. Kulcsszó: cselekvés.

A követő házak (2.-5.-8.-11.) a szülött vágyaihoz kapcsolhatók, illetve mindenhez, amit ellenőrizni, birtokolni akarunk. Kulcsszó: biztonság.

A szélső házak (3.-6.-9.-12.) pedig a képlet azon részei, amelyek a gondolatokkal, érzékelésekkel, megfigyelésekkel állnak összefüggésben, illetve ezek mások felé történő közlésével kapcsolódnak össze. Kulcsszó: tanulás.

Attól függően, hogy mely házak hangsúlyosak a képletünkben, vagyis hol található a legtöbb égitest, az adott terület jellege rendkívül fontossá válik és az adott jegyhez társítható tulajdonságokkal karöltve rajzolódnak ki a jellemvonások.

 

A tűz-jegyek az öntudatot és az önérvényesítést tolják előtérbe, a föld-jegyek a racionalizmust és a megbízhatóságot, a levegős jegyek az intellektust, a víz-jegyek pedig az érzelmeket.

Példák: a szülött képletében a 2. házban áll a legtöbb égitest, a Skorpió jegyében. Számára az érzelmi biztonság kiemelt fontossággal bír, nem szereti a felszínességet, a kiszámíthatatlanságot ezen a területen. Vagy: a képletben a 9. ház a leghangsúlyosabb, ott találjuk a legtöbb planétát a Mérlegben. A szülött a legtöbbet a kapcsolatain keresztül tanul, tudását megfigyelései által szerzi, nem kőbe vésett szabályzatok által. Harmadik példa: több bolygó található a VII. házban, a Kos jegyében. Az illető kapcsolataiban ösztönösen megtalálja azt a kiskaput, amelyen átjutva érvényesíteni tudja akaratát.

Nem elhanyagolandó megállapítás az sem, hogy az adott ház hangsúlyossága az analóg jegy néhány jellegzetességével is felruházza a szülöttet.

Kép: The Cosmic Path.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.