A Hold mágiája

Hűséges égi kísérőnk kapcsán több cikk született már. Kapcsolatban áll az óceánokkal, a nők havi ciklusával, diéta is épül a Hold mozgására. A különböző fázisaihoz pedig megszívlelendő bölcsességek tartoznak, ezekről olvashattok e cikkben. 

TELIHOLD/FULL MOON

Szerelmi harmonizációt segítő mágiák, szertartások végzésére alkalmas. Tárgyainkat, de akár magunkat is feltölthetjük a Telihold energiáival. Helyezd az ablakpárkányodra a feltölteni kívánt tárgyadat, például kristályaidat, ékszereidet, hogy minél hosszabb ideig kapják a holdfényt. Szerelmi harmonizáció eléréséhez piros gyertyát égess akkor, amikor a Nap már nincs az égbolton. Képzeld el, hogy kapcsolatodból távoznak a negatív energiák és lásd, hogy kedveseddel harmóniában éltek. Figyelem! Ez nem egyenlő a szerelmi kötéssel, ami egy veszélyes dolog és nem mellesleg fekete mágia. Más területen jelentkező blokkok megtörésére is alkalmas a Telihold, legyen az egészség, pénzügyek vagy munkahelyi gondok.

FOGYÓ HOLD/WANING GIBBOUS

A Hold fogyó fázisában segíthet a káros szenvedélyekről való leszokásban, a rossz szokásoktól való megszabadulásban. Lehet ez dohányzás, alkoholfogyasztás, körömrágás, egészségtelen táplálkozás vagy bármi, ami nemkívánatos. Átkok, rontások megtörésére is sikerrel alkalmazhatók a fogyó Hold energiái.

UTOLSÓ NEGYED/LAST QUARTER

Az égbolton már csak félig látható Hold a folyamatban lévő ügyek lezárását segíti. Ha van határidős munkád, projekted, elintéznivalód, most tegyél konkrét lépéseket ezek befejezésére.

FOGYÓ HOLDSARLÓ/WANING CRESCENT

Az elengedés időszaka. Vizsgálj meg mindent, ami fájdalmat okozott és engedd el. Ha hibásnak érzed Magad, bocsáss meg Magadnak is. Nagytakarításra is kiváló napok ezek, szabadulj meg azon kacatoktól, amelyekre már nincs szükséged, takarítsd ki a lakásod, szobád.

ÚJHOLD/NEW MOON, DARK MOON

Ilyenkor nem látni kísérőnket az égbolton, de energiái ugyanúgy segítségünkre sietnek. Ez az időszak az új tervek elképzelések ideje. Egy papírra írd fel céljaidat, amelyeket meg akarsz valósítani. Fontos, hogy legyen prioritási sorrend és ne rögtön a legnehezebbel kezdd! egy új Hold-ciklus előtt állunk, amely rengeteg lehetőséget tartogat.

NÖVEKVŐ HOLDSARLÓ/WAXING CRESCENT

A fordított C betűt formázó Hold a bőség, a siker, a jólét bevonzását segítő szertartások, meditációk ideje. Kezdeményezzünk békülést, tisztázzuk a félreértéseket és kommunikációs problémákat. Ha egyedül vagy, kiváló alkalom az ismerkedésre, de barátokat, támogatókat is szerezhetünk.

ELSŐ NEGYED/FIRST QUARTER

Kreatív energiáink kiaknázására alkalmas napok. Művészetekkel való foglalkozás, festés, éneklés, rajzolás, bármi, ami művészet, ajánlható ekkor. Rejtett tehetségekre is fény derülhet. Sportolás, rendszeres testmozgás elkezdését is ekkorra időzítsük.

NÖVŐ HOLD/WAXING GIBBOUS

Az aktivitás időszaka, és ehhez az energia is rendelkezésünkre áll. E napokban fogyasszunk egészséges ételeket, zöldségeket, gabonákat, gyümölcsöket. Lehetőség szerint kerüljük a húst és az állati eredetű dolgokat, félkész élelmiszereket, édességeket. Növő Holdnál épülnek be legjobban a vitaminok, ásványi anyagok a szervezetbe.

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük