A Hold és a Nő 13 arca

A Hold és a nők közötti kapcsolat egy misztikus kötődés. Azt régóta tudjuk, hogy a Hold és a menstruációs ciklus kapcsolatban állnak egymással, sőt, diéta is épül égi kísérőnk mozgására, azonban nemcsak ebben merül ki a dolog.

A Hold végigkíséri a nő életét, 13 fázison keresztül, lássuk, hogyan!

Első fázis: a Kislány

A kislány, az ártatlan. Aki csodálja a Holdat, és érzi, hogy valamiféle kötődés van közte és az égitest között.

Második fázis: a Szűz

A lassan nővé érő lány, aki még nem menstruál, de teste már megkezdte az átalakulást a hormonok hatására.

 Harmadik fázis: a Nő-Vér

Az első menstruációt követően ebbe a szakaszba lép a lány, aki biológiai értelemben már nő. Érdekesség, hogy az első havi vérzés az esetek több, mint felében Újholdkor következik be, és az angol nyelvű területeken az első menzeszt “first moon”-nak, azaz “első Holdnak” hívják.

E három szakasz égtája Kelet, évszaka a Tavasz, kulcsszava az ártatlanság.

 

Negyedik fázis: a Szerető

Az első szexuális kapcsolat e szakasznak a kezdete. A fiatal felnőtt nő megéli az első nagy szerelmet, annak magasságait és mélységeit.

Ötödik fázis: az Anya

A terhesség és a szülés. A nő méhe életet terem és hoz a világra, a gondoskodás és a mindennél erősebb anyai szeretet megtapasztalása.

Hatodik fázis: a Bába

Az immár anyaként élő nő szeretettel neveli gyermekeit, gondoskodik a fiatalabb nőtársairől, ellátja őket tanácsokkal, lányával megosztja az ő tapasztalatait az első vérzésről, felkészíti rá, beszélgetnek a szerelemről és a szexualitásról.

E három szakasz égtája Dél, évszaka a Nyár. A Hold-fázisok közül ez a Telihold, kulcsszava a táplálás.

Hetedik fázis: az Amazon

Családanyaként védi, óvja párját és gyermekét, gyermekeit. Melegen tartja a tűzhelyet és meghitt hangulatot varázsol a házba.

Nyolcadik fázis: a Családösszetartó

Még mindig gondoskodik gyermekeiről, lélekben felkészíti magát arra, hogy hamarosan kirepülnek a fészekből. Az Életre készíti fel őket, biztosítja utódait a támogatásáról, szeretetéről.

 Kilencedik fázis: a Papnő

Gyermekei lassan elhagyják a családi fészket, önálló életet kezdenek, közeledik a változó kor felé. Még menstruál, de testében már megkezdődnek a változások. Ez azonban a bölcs nőt nem kétségbeeséssel tölti el. Tapasztalatait, tudását továbbra is szívesen osztja meg másokkal, párjával való kapcsolatában ismét felizzik a szerelem, hiszen utódai már felnőttek, így energiái főleg a Férfi felé fordulnak.

E három szakasz égtája a Nyugat, évszaka az Ősz. A Hold-fázisok közül ez a Fogyó hold, kulcsszava az erő.

Tizedik fázis: a Boszorkány

A változó kor kezdete, ám a boszorkány nem negatív színezetben értendő. A havi ciklus gyengébbé válik, majd leáll. Az energiák ismét befelé fordulnak, ám a vérzés elmúlásával megszületőben van egy új minőség, a nő bölcsessége még magasabbra szárnyal.

Tizenegyedik fázis: az Idős Nő

A nagymamakorba lépett nő élettapasztalatait összegzi, a fiatalabbaknak, főleg fiatalabb nőknek adott tanácsai továbbra is varázserővel bírnak. Ő a mesélő, a meghallgató, jóságos nagymama, a kedves idős néni, aki még mindig kész segíteni másokon.

Tizenkettedik fázis: a Sötét Anya

Élete utolsó szakaszába érve az idős, szépkorú nő tudja: megette a kenyere javát, békében él önmagával és környezetével. A sötét szó itt nem rosszat jelent, hanem az e fázist uraló Újholdat, amikor kísérőnket nem látjuk az égbolton. A Sötét Anya a csillagokat fürkészve felkészül az elkerülhetetlenre és békével várja azt.

E három szakasz égtája Észak, évszaka a Tél. A Hold-fázisok közül ez az Újhold, kulcsszava a bölcsesség.

 

 

Tizenharmadik fázis: a Transzformáció

A test elmúlása, a Lélek halhatatlansága. Az Újjászületés. Amikor a Lélek elhagyja a testet, ami földi ruhájaként szolgált, a végtelen szeretetben készen áll az újbóli megszületésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.