A Hármas Istennő szimbólum megértése

Nemrégiben publikáltam egy cikket a Hold és a nők kapcsolatáról, amely itt olvasható el. Most egy kis kiegészítés következik, a Hármas Istennő szimbólum megértése, amely a nő életének három fő szakaszát ábrázolja – a fiatal lány, az anya és az idős nő.

A szimbólumot gyakran hordják medálként, látható ruhákon és a Wicca vallást követők oltárain is. Hordják nők, hogy kifejezzék tiszteletüket az Istennőben, és hordják férfiak is, megmutatva imádatukat felé.

Kialakult egy kis zavarodottság körülötte, miszerint három különböző istennőt ábrázol, de mint írtam, a nő életének három fő szakaszát hivatott szimbolizálni. Az első holdsarló ábrája, a Növő Hold a lányt, a szűzet ábrázolja, a Telihold az édesanyát, a harmadik holdsarló pedig az idős nőt.

Nem látható rajta az Újhold, amely a halál és az újjászületés jelképe, hiszen az égbolton sem látható ilyenkor égi szomszédunk.

A szimbólum jóval azelőtt született meg, mint a kereszténység vagy az iszlám, feltehetőleg egy ógörög ábrázolásból ered. Viselése nyakláncként, ruhára varrva a nőben erősíti a nőisséget, a Hold-minőséget, segít megélni ezeket az energiákat. Azonban nemcsak a wiccák és neopogányok számára engedélyezett a viselése; bármilyen vallást is képviseljünk, a Hármas Istennő rendszeres viselése, használata segíti a női minőség megélését. Különösen ajánlott viselése azoknak, akik nőgyógyászati gondokkal küzdenek – a szimbólum segíthet megtalálni a betegség gyökerét, egyúttal feldolgozni és elengedni azt.

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.