A Fény születése: Nap a Bakban – 2019.12.22.

December 22-én, 05:19-kor a Nap belép a Bak jegyébe. A téli napforduló (angolul winter solstice), a Wicca vallás Yule ünnepe ez. Megszületik a Fény, innentől kezdve egy tyúklábnyival – ahogy régen emlegették – hosszabbak a nappalok. A Fény áthatja az anyagot, minden eddigi tudás, bölcsesség tapasztalattá érik. Bak-szimbolika az előrejutás, a fejlődés, haladás igénye is. A sorsfeladat ölt testet és tudatosul a Bak-Nap ideje alatt, amelyet áthat a Nyilas csillagkép, a Tejút magas szintű energiája is, így a Fény nemcsak az égbolton születik meg, hanem a szívünkben is.

 

A Nap, mint tüzes égitest a Bak földjegyben megismeri az anyag titkait, így a hegycsúcsra érve – ahogyan a Bakot ábrázolják – már a magasabb szférákban is tud tájékozódni. “A lelkesedés felemelő erői a stabilitás, a biztos tudás állapotából indulnak.” (Paksi Zoltán, asztrozófus) A Nap a cselekvő én, a Bak pedig alázattal, állhatatosan dolgozik fejlődésén – így életed mesterévé válhatsz!

 

Az égbolton ekkor a Nyilas csillagkép nyilának hegyénél, az Alnasl (gamma Sagittarii) nevet viselő, Hold-Mars jellegű csillag felett tartózkodik Napunk, azaz a Tejúton, felette pedig továbbra is a beavató-gyógyító erőket birtokló Kígyótartó látható. A nyíl a célokat mutatja, amelyeket ki kell tűznünk magunk elé. Legyen az akármilyen picike kis cél, fontos, hogy legyen! A kisebb célok elérése motivációt ad a nagyobb tervek szövögetésére is, amelyekhez a tanulságokat és az útravalót az addig elért eredményekből szedjük össze.

 

A Bak gyakori ábrázolása, hogy a hegytetőn áll. Nem szédül, nem bizonytalan, nem fél. És a saját erejéből érte el a csúcsot! Átszenvedte magát az akadályokon, a köveken, legyőzve a félelmeit.

 

 

Mi is így érhetünk a csúcsra, ha kitartunk elképzeléseink mellett, és ha egy-két dolgot módosítani szükséges, alázattal megtesszük. Fájt mostanában a térded? Vagy érte sérülés a térdedet, akár baleset, akár sportolás eredményeképp? Ezek mind-mind azt mutatják, hogy Magaddal szemben is szükség van az alázatra! A hegycsúcs felé tartó úton néha meg-megpihenhetsz, ettől még ugyanúgy felérsz…

 

Sorsfeladataink felé is erősebb léptekkel haladunk, “felvesszük a keresztet”, amit vállaltunk. A Bak-Nap erőt és kitartást biztosít, hogy ezt végigcsinálhassuk, és ne szenvedésként, rosszként tekintsünk rá – hiszen ezt mi magunk vállaltuk be, most pedig ez tudatosul is bennünk, így szaturnuszi erővel, bölcsességgel és tapasztalatokkal léphetünk tovább.

 

A Fény pedig átjárja az anyagi világot. A Bak a Zodiákus utolsó földies jegye, azaz most uralhatóvá válik az anyag – amelyben már a Fény is ott ragyog. A tudás tapasztalattá fényesedik, a mindenség érzése hatja át lelkünket. 

image

 

 

Egy kardinális tengelyhez érkezünk a Bak-Nappal; a Rák-Bak tengely a “honnan jöttem – hová tartok” kérdéskört feszegeti. Ennek köszönhetően – pontosabban annak, hogy a Nap bevilágítja ezt fényével – azonban pontosan látjuk, merre is kell tartanunk. Ezt követően az anyag beszűkül, elhalványul, és ez a momentum már a Vízöntő-időszak előfutára, amely tisztít és gyógyít. Csak akkor gyógyulhatsz meg, ha pontosan látod problémáid gyökerét, amely akár a gyermekkorodig is visszanyúlhat (Rák jel!).

Ennek ismeretében magabiztosan haladhatunk előre. Fél-elem nélkül.

Áldás!

Képek: Pinterest (1, 2), Giphy (3).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük