A Fény győzelme: Nap a Kosban – 2018.03.20.

Kedden, 17:16-kor a Zodiákus kör Kos jegyébe lép a Nap; megkezdődik az Asztrológiai Új Év,  egy új fejlődési ciklus indul el.
 
Új szakasz indul életedben, új energiákkal, frissességgel és üdeséggel kezdődik a Tavasz, és egyben a Vénusz éve. Régi álmaid válnak valóra, teljesülhetnek óhajaid, a szerelemmel, a pénzügyekkel és művészetekkel kapcsolatos terveid új lendületet kapnak. 
 
A nappalok hosszabbak, az éjszakák rövidebbek, életkedvünk is folyamatosan visszatér, a téli, esetleges nyomott hangulatot lassan felváltja az erő, az energia érzése. A tűz elem (Tisztítótűz…!) és a Kos (Isten Báránya) elviszi, elégeti bánatodat, betegségedet. Újjászületsz és jogosan érzed, hogy “valami van a levegőben”, hiszen valóban így van! Az égbolton központi égitestünket a Visszaúszó Hal alatt és a Cet felett láthatjuk. A Kos jelbe lépő Nap a Mars uralma alá kerülve a szer-etet tüzét, vérét segít sugározni, ragyogtatni, a természettel együtt lüktetés ritmusa kívül-belül érezhetővé válik. A Visszaúszó Hal csillagkép a múltból, vagy akár előző életekből származó képességek előhívásában segít, megvilágosodás-szerű élmények kapcsán, a Cet pedig a külső-belső megtisztulás csillagzataként biztosítja a tiszta terepet ehhez. 
 
A Kos által képviselt tűz elem a szülés, a születés, teremtés energetikájának felel meg, s ebben a tűzben égethető el minden Fény nélküli minőség, de tulajdonképpen bármi, amit áldozatként (Kos – áldozati bárány!) ajánlasz fel, hogy magasabb szintre léphess. A Halak-Nap ideje alatt történt meg az összegzés, a Kosban pedig a tapasztalatok birtokában új körforgás indul; mivel gazdagodtál az elmúlt ciklusban? A kreatív, teremtő energia jut főszerephez ebben az időszakban, a tervezgetés, az események felgyorsítása kerül előtérbe, a Halak csillagai alatt haladva pedig a mély, egyetemes szeretettel hatja át lelked ez az időszak.
Saját, személyes céljaidat immár akadálytalanul valósíthatod meg, és ehhez a Fentiektől is megkapsz minden segítséget: a Kos csillagkép felett a Háromszög csillagkép található, amely nem más, mint a Szentháromság csillagképe. Fogadd el az Isteni Segítséget és Szeretetet – és elérheted rég vágyott célodat.
 
E napon kezdődik a wicca vallás Ostara ünnepe; a fák ünnepe, a tavaszi napéjegyenlõség ünnepe. Az igazi tavasz elsõ napja. Ekkor egyforma hosszú a nappal és az éjszaka – ezt már az ókori népek is megfigyelték. Minden természetvallás megünnepli ezt a napot, amikor a Természet felébred hosszú téli álmából, a Föld újra termékennyé válik – elkezdõdhet a vetés, az ültetés, kihajtanak az õsszel földbe rejtett magok. Ami most éled, annak gyümölcsét élvezhetjük késõbb. 

Kívánok szer-etettel Minden Kedves Olvasómnak sikeres, boldog, egészségben, szerelemben és bőségben gazdag Asztrológiai Új Évet!

 

Áldás!

Képek: Bill Attride, Pinterest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.