A csodák születésének ideje – a Jupiter-Neptunusz trigonról

December első hetében válik egzakttá a Skorpió-Jupiter és a Halak-Neptunusz trigonja, amikor Advent is elkezdődik. ​Várjuk a Megváltó érkezését, készülődünk a Karácsonyra. A sötét reggeleket ellensúlyozza a remény, a hit, amely e fényszögnek köszönhetően erősebbé válik, mint az utóbbi hónapokban bármikor.

A Jupiter a szeretet bölcsességének kiterjesztése, a Neptunusz a magasabb rendű szeretet, a hit princípiuma.

A teremtő fényszög, a trigon pedig pont Advent első vasárnapján, december 3-án pontosodik be. Ez az aspektus segít abban, hogy látókörünket bővíthessük, a két vizes jel által befogadóbbá váljunk, ugyanakkor megteremtsük magunkban is a magasabb rendű szeretetet, amely minden negatív érzést, gondolatot képes semlegesíteni. Könnyebben mélyülünk el spirituális témákban, a misztikus dolgok előtérbe kerülésével pedig megérthetjük azt, ami nem a látható világon belül létezik.

Hatalmas teremtő erőt birtokol tehát ez a trigon, amely két sors-planétát kapcsol össze, azaz sorsunkon is eredményesen változtathatunk, ha észrevesszük az életünkben jelenlévő apróbb csodákat is. Adtál hálát már valaha azért, hogy levegő van a tüdődben, hogy fedél van a fejed fölött, hogy van mit enned, vannak barátaid? A hiány helyett a meglévő dolgokra koncentrálva még több bőséget vonzhatunk életünkbe. A hála a bőség, a szerencse bevonzásának egyik leghatásosabb módszere, tanácsos minden nap gyakorlni ezt.

Segítőkészségünk is erősödhet, és ha ezt használjuk is, biztosak lehetünk abban, hogy a hála sem marad el – ám lehet, hogy attól kapod vissza, akitől nem is sejted, és onnan, ahonnan nem is gondolnád.

A Jupiter ekkortájt hagyja el a Szűz csillagképet, a Mérleg erőterébe lépve pedig segíthet a belső béke megteremtésében. Láthatod a múltat és bepillanthatsz a jövőbe is. Alatta a bölcs Kentaur ragyog, amely segít elszakadni végleg a múlt lehúzó energiáitól. A Neptunusz, ez a szépségesen kéklő bolygóóriás a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító habjaiban ragyog. A lelki gyakorlatok, a változásra tett kísérletek nem maradnak eredmény nélkül: betegségekből gyógyulhatunk meg, mintegy új emberként születhetünk újjá, mire a Megváltó megérkezik.

Áldás!

Kép: Pinterest és Bill Attride.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.