A Chiron fényszögei

Itt olvashattok a Chiron Kos jelbe lépéséről, én pedig három éve állítottam össze ezt a cikket, de biztosan akad közöttetek, aki még nem olvasta.

A Chiront Sebzett Gyógyítóként is szokták nevezni. A mitológiai háttér: Chiron harcos és gyógyító volt. Bár halhatatlan volt, mégis állandó fájdalommal küszködött. Végül lemondott a halhatatlanságáról és mennyei helyre került. Férfifejű és lótestű volta a tudatos és ösztönös Ént jelképezi. A horoszkópban a két Én közötti dilemmákat, konfliktusokat, valamit az előző élet(ek)ből hozott karmikus sérüléseket jeleníti meg. Az ellentétek egyesítésével a Chiron az előző életekhez köthető sérülések gyógyulását ajánlja fel számunkra. A Chiron archetípusa a sámán. Ha valakinek a horoszkópjában erős a Chiron, már élete nagyon korai szakaszában, akár egészen kisgyerekként megtapasztalja a mély fájdalmat. Pozitív aspektusok mellett rendkívüli gondoskodást mutat, gyakran tanár, mentor vagy orvos válik belőle. Negatív aspektusok mellett ő az örökös, elidegenedett bűnbak, gyerekkori sérüléseit felnőttként sem tudja feldolgozni.

“A barátságos mosolyok mögött, amelyek mindent elfednek, mély sebek rejtőzhetnek. Sebek, amik nem tűnnek el, mert a felszín alatt vannak, sebek, amikről nem beszélünk, de ott vannak.”

A Chiron csillagászati értelemben nem is bolygó, hanem aszteroida, “kentaur típusú objektum”, ahogyan a Plútó sem az, ám az asztrológiában jelentőségük semmit nem módosul. A Chiront 1977. október 18.-án fedezte fel Charles T. Kowal. Helyes kiejtése: Keirón. A teljes állatövi útját kb.50 év alatt teszi meg, de míg például a Kosban 8 éven keresztül tartózkodik, addig a szemközti Mérleget alig 2 év alatt éri el. A Chiron jele egy ellipszis, amelyen egy K betűhöz (a “Keiron” kiejtése miatt) hasonlatos alakzat látható; az egész egy kulcshoz hasonlítható, és valójában az is: kulcs a gyógyulásodhoz. Az ellipszis a Chiron pályájának alakjára utal.chiron-and-key

A Chiron fényszögei

Nappal: a “középső gyerek” szindrómaként definiálják; úgy érzi, nem veszik észre, nem ismerik el, gyakorlatilag halottnak érzi magát a külvilág számára. A kritika halálos sebet ejt a lelkén. Mások önbizalmát kiválóan tudja erősíteni, miközben a sajátját elhanyagolja. Esetleg problémás kapcsolat az Édesapával. Ajánlhatók számára a művészetek, amelyek az önkifejezéssel állnak kapcsolatban, például a modellkedés, éneklés.

Holddal: érzelmeit gyakran túldramatizálja, lehetséges, hogy Édesanyjával szélsőséges kapcsolat jellemzi, esetleg az anya afféle majomszeretettel nevelte. Retteg attól, hogy elhagyják, hogy magányosan kell leélnie az életét, illetve hogy érzéseit nem értik és nem értékelik mások. Hajlamos bűntudatot kelteni másokban. Kiutat az érzelmi kavarodásból a gondoskodás gyakorlása jelenthet.

Merkúrral: kommunikációjában gátak lehetnek, nem meri közölni valós gondolatait, érzéseit, mert fél, hogy másokat megbánthat vele. Ezért hajlamos a valóság átszínezésére és a füllentésre, ám ezektől nagyon, nagyon tud szenvedni. Önmagát gyakran tehetségtelennek és meg nem értettnek érzi. Lehetséges, hogy testvéreivel is problémás a viszonya, de tanulási nehézségek is megmutatkozhatnak. Szenved a hagyományos oktatási rendszerben. Gyógyulást a hangja hallatása vagy az írás hozhat számára.

Vénusszal: igyekszik egy optimista, vidám, gondtalan ember benyomását kelteni, ám gyakran belül sír akkor is, amikor kifelé nevet Rendkívüli módon retteghet a kapcsolatokban az elutasítástól és attól, hogy nem tartják elég vonzónak, ezért sokat foglalkozik a kinézetével, külsejével. Önbizalma erősítésével tud túllépni ezen a témakörön, ám mivel tele van komplexusokkal, ez nehéz feladat számára. A pénzhez való kapcsolata is zavart szenvedhet, például pazarlásig menően költ külső megjelenésére, plasztikára, de gyakorta mások szeretetét is pénzzel akarja megvásárolni. Tudatosítania kell magában, hogy a szépség nem elsősorban a márkás ruhákon és a sminken múlik.

Marssal: indulatkezelési zavarok jelentkezhetnek, amely az önértékelési zavarokra vezethető vissza. Esetleg testi erejét veti be, hogy érvényt szerezzen akaratának. A külvilág felé egy erős, határozott embert mutat, ám valójában egy rendkívül sebezhető, sérülékeny alkat. Meg kell tanulnia kimutatni a valós érzéseit. Úgy tűnhet, hogy szándékosan keresi a problémákat. Ha éppen nincs, hát csinál magának. A kudarc hamar letörheti, ilyenkor önmaga ellen irányuló cselekedetek (pl. vagdosás – Mars=éles szerszámok is) mutatkozhatnak meg. Szexualitása szélsőséges lehet, ha pedig a Chiron quadráttal, szembenállással kapcsolódik a Marshoz, nemi úton terjedő nyavalyák esélyesek. Ajánlható számára a sport, amely segítségével levezetheti a fölös energiáit.

Jupiterrel: fájdalmait irreális mértékben felnagyítja, a bolhából elefántot csinál tipikus esete. Ezen aspektus másik oldala, hogy az erkölcsök meglazulnak és immorális módon viselkedhet. Összeütközés lehetséges a törvénnyel, már fiatal korában. Meg kell tanulnia hinni abban, hogy képes felülkerekedni a gondokon, akár kicsik, akár nagyok. Bíznia kell saját teremtő erejében.

Szaturnusszal: érzelmeit elfojtó típus, ám ha ezek feltörnek, az vulkanikus erővel történhet meg. Bár vágyik a lelki egyensúlyra, stabilitásra, mégis gyakorta tesz olyan dolgokat, amelyek a szélsőségekbe billentik. Retteg a felelősségvállalástól és az elköteleződéstől. Lehetséges, hogy családi vonalon öröklődő depresszió bukkan fel. Apjával problémás lehet a kapcsolata. Az idős emberekhez szélsőséges kapcsolat fűzheti; vagy csak velük találja meg a közös hangot, vagy egyenesen irtózik tőlük. Felelősségtudata fokozatos erősítésével léphet ki a “bezuhant”, sokszor önmarcangoló állapotából.

Uránusszal: nagyon egyedi stílust képvisel, nem hajlandó beállni a sorba. Önkifejezése sem mindennapi: tetoválás, piercing, szokatlan külső. Barátai sem a hétköznapi emberek közül kerülnek ki, mivel utálja és megveti a mainstream dolgokat követő tömeget. Szívesen barátkozik a társadalom perifériájára szorultakkal, a kitaszítottakkal, és nem érdekli, ha ő is ezt a bélyeget kapja ezért. Fennáll azonban a veszély, hogy viselkedése a deviancia irányába mozdul el. A magasabb szintű szellemi tudományok, így az asztrológia is gyógyulást ígér.

Neptunusszal: extrém, már-már bénítóan erős érzékenység, amelyet különböző álarcokkal próbál palástolni, ám még így is észrevehető, hogy egy szokásosnál szenzibilisebb és labilisabb személyiséggel van dolgunk. Szerepjátékokat játszik – és nemcsak a komputeren, hanem a valós életben is. Szélsőséges esetben fájdalmát alkohollal vagy tudatmódosító szerekkel, gyógyszerekkel próbálja enyhíteni. Az örök áldozat – és ebből a szerepkörből a művészeteken keresztül találhatja meg a kiutat. Neptuni művészetek: zene, éneklés, de az ezotéria is ajánlható számára.

Plútóval: úgy érezheti, hogy a szükséges változtatások, átalakulások emberfeletti erőt kívánnak tőle és nem tudja méltósággal végigcsinálni az élet által dobott próbatételeket, sorsfordulókat. Aztán mégis megcsinálja. Eközben többször “meghal”, elveszít mindent, amit a legjobban félt. Megerősödik, de arcán nyomot hagynak a kemény időszakok. Sokszor azon emberek mellett is kitart és sokadszorra szavaz bizalmat, akik átverik, becsapják, kihasználják. Meg kell tanulnia határozottabban kiállni az érdekei mellett és tudatosítani magában, hogy ami nem öl meg, csak erősebbé tehet.

Képek: Pinterest.

One thought on “A Chiron fényszögei

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.