8 különös csakra, amelyekről talán nem is hallottál

A csakrák testünk energiaközpontjai, maga a szó szanszkrit eredetű és kereket jelent – a csakrák mozgásuk után kapták ezt az elnevezést. A legtöbb írásban hét fő csakráról olvashatunk, amelyek valóban a legfőbb csomópontok, ám valójában rengeteg csakránk van, amelyek úgy szóródnak szét a testünkben, akár az égbolton a csillagok. 

 

A hét fő csakra: gyökércsakra, szakrális csakra, hasi csakra, szívcsakra, torokcsakra, homlokcsakra, koronacsakra. Azonban van 8 másik energetikai központunk, amelyek szerepéről olvashattok e cikkben.

 

Melyek is ezek a mellékcsakrák?

 

 

Glória-csakra/God’s Head Chakra

 

Kb. 12 inchre (~30 cm), a koronacsakra felett található. Színe a narancs. Úgy tartják, hasonló alakzatot vesz fel, mint a szentek feje körül látható glória. Ha ez a központ aktiválódik, összhangba kerülünk az Univerzummal, az Istenivel. Kiegyensúlyozatlan működés esetén elbizonytalanodunk céljainkban.

 

Lélekcsillag-csakra/Soul Star Chakra

 

Közvetlenül a koronacsakra felett helyezkedik el, színe az arany. A karmikus emlékezet központja, itt találhatók érzések, képek az előző életeinkből, amelyek déja vu-szerű élményekként jelentkeznek. Aktiválásával képesek vagynuk asztrálutazásra, testen kívüli élmények megtapasztalására.

 

Tobozmirigy-csakra/Pineal Chakra

 

Mint ahogyan elnevezéséből is kiderül, a tobozmirigyben helyezkedik el, színe a lila. A tobozmirigyet évezredek óta szent helynek nevezik, alakja pedig hasonlít Hórusz szeméhez. Aktiválása révén képessé válunk a magasabb szintek lényeivel való kommunikációra, intuíciónk hihetetlen mértékben kiélesedik. 

 

Kisagy-csakra/Cerebellum Chakra 

 

A nyak hátsó részén található, ahol a nyak és a fej találkozik.  Cinóber színben ragyog és ezt a csakrát az “álmok kútjának” is nevezik. Segít a lélek birodalmának, legmélyebb érzéseinknek felfedezésében. Kapcsolatba hozható még álmainkkal és kreatív erőinkkel is. Ha itt blokk keletkezik, bizonytalanná válhatunk, tévképzetek találhatnak meg minket.

 

Csecsemőmirigy-csakra/Thymus Chakra

 

Nevéből kikövetkeztethető, hogy a csecsemőmirigyben helyezkedik el, türkiz színű csakra. főleg a hétköznapi dolgokban való szépség meglátásában van szerepe. Meg kell tanulnunk örülni az apró dolgoknak is – ezzel energizálhatjuk ezt az energiaközpontot. Segít szívünk vágyainak kinyilatkoztatásában is. Blokkoltság esetén depressziós tünetek és mellkasi fájdalom jelentkezhet – figyelemfelkeltő jelek arra, hogy nem tudunk örülni a kisebb dolgoknak.

 

Szent Szív-csakra/Sacred Heart Chakra

 

Világos mályvaszínben pompázik a szívcsakrától kissé balra. A legtöbb szent és felemelkedett mester szívét a festményeken, rajzokon, szobrokon itt ábrázolják. A feltétel nélküli szeretet székhelye, ahol más dimenziók és az ott lévő lények üzeneteit “fogni” tudjuk. Blokkmentes működés esetén hihetetlen empátiát kölcsönöz, önzetlenséget, de nem mártírságot. Ha nem tudunk együtt érezni másokkal, az a csakra zavarát jelzi.

 

Lélekmag-csakra/Core Chakra

 

A szakrális-és a hasi csakra között található, rózsaszínű központ.  Segítségével megérthetjük szerepünket, küldetésünket a világban, cselekedeteinket összehangolhatjuk életfeladatainkkal. Ha ez a csakra nem működik megfelelően, úgy érezhetjük, “elvesztünk” a világ számára, melynek tünetei a magány, a félelem és az enerváltság.

 

Föld Csillag csakra/Earth Star Chakra 

 

Kb. 11 cm-re a talpak alatt található, színe a hínárzöld. Ez a központ segít a Földanyához csatlakozni, felébreszteni környezetünk iránti szeretetet, az egészségtudatot. Leginkább zöld színnel tölthető fel, különösen a természetben, pl. mezítláb járás a fűben, séta az erdőben.

 

 

Forrás és kép: Forever Conscious.

One thought on “8 különös csakra, amelyekről talán nem is hallottál

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.