7 erőteljes védelmi szimbólum

Mágikus védelmedet különböző szimbólumokkal támogathatod. Íme, 7 szimbólum, amellyel erősítheted Magad, egészséged, segíthet különböző dolgok bevonzásában.

 

PENTAGRAMMA

 

Az ötágú csillag napjaink egyik legelterjedtebb mágikus szimbóluma. Öt csúcsa a tüzet, a földet, a levegőt, a vizet és a lelket szimbolizálja. Az egyik legerősebb védelmi szimbólum, viselőjét megóvja a rontástól, átoktól, betegségektől. Ha alaposan megfigyeljük, egy emberalakot ábrázol, széttárt lábakkal és karokkal – így segíti az egészséget, a testi-lelki harmóniát.

 

KERESZT

 

Bár a keresztet legtöbben a keresztyénséggel azonsítják, olyan emberek is viselik, akik nem tartják magukat a szó klasszikus értelmében vallásosnak. A kereszt viselése távol tartja az ártó entitásokat, szellemeket, démonokat. Rózsafüzér formájában sokan tartják autójukban, hogy elkerüljék a baleseteket.

 

HAMSA KÉZ/FATIMA KEZE

 

Fatima keze néven is ismert a tenyér formájú szimbólum. A közel-keleti eredetű jelképet általános szerencsehozóként tartják számon, szívesen festik házakra, de karkötő-és nyakláncmedálként is segít az örömteljes dolgok bevonzásában.

 

HÁRMAS ISTENNŐ

 

A hármas istennő szimbólum jóval azelőtt született meg, mint a kereszténység vagy az iszlám, feltehetőleg egy ógörög ábrázolásból ered. Viselése nyakláncként, ruhára varrva a nőben erősíti a nőisséget, a Hold-minőséget, segít megélni ezeket az energiákat. Férfiak is viselhetik, kifejezve az Istennői minőség iránt érzett tiszteletüket.

 

AUM/OM

 

Másik, elterjedt neve “om”. Az egyik legrégebbi szimbólum, a hindu vallás emblémája. Ám nemcsak ezen vallás követői viselik; az aum az Univerzum rezgése, amelynek viselése és a mantra rezegtetése összekapcsol az isteni erőkkel. Lecsendesíti a zakatoló elmét, erősíti a csakrákat, energizál és segít a gyógyulásban.

 

ANKH

 

Napjainkban nagyon népszerű az óegyiptomi hieroglif jel, amely a vizet és a levegőt szimbolizálja. Univerzális védelmi-és szerencsehozó szimbólum, erősíti az akaraterőt és a megértést.

 

SZVASZTIKA/NAPKERESZT

Sokaknak a nemzetiszocialista Németország és annak szörnyűségei villannak be erről a jelképről, ám a szvasztika nem a nácik találmánya.  Az egyenlő szárú kereszt gyökerei, amelynek a szárai derékszögben megtörtek, egészen Indiáig nyúlnak vissza, de találkozhatunk vele a kínai, maja és indián kultúrában is. Keleten a mai napig az életet és az életörömöt szimbolizálja – nem keverendő tehát össze a Harmadik Birodalom által használt, fordított változattal, amely a halált, a pusztulást jelképezi.

Képek: saját (1,2,3,4,5,6,), Pinterest (7).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.