7 erőteljes mágikus szimbólum – 3.

Két korábbi cikkemben (itt és itt) már írtam különböző szimbólumokról. Most újabbakat mutatok be Nektek!

TRISKELE 

Ismerik még triskelion és hármas spirál néven is. Rengeteg korai kultúrában ismert volt, és bár kelta szimbólumként ismert, jóval előbb született. Elsőként Máltán jelent meg, később Írországban is. Jelentése hasonló a hármas istennő szimbólumhoz, azaz a lány, az anya és az idős nő jelképe. Viselése a női minőség megértésében és megélésében segít.

OUROBOROSZ

Az ouroborosz (vagy uroborosz), a farkába harapó, önmagát evő kígyó vagy sárkány szimbóluma. Az egyiptomi ikonográfiából ered, s a nyugati hagyományokba a görögök által került. A gnoszticizmus és a hermetikus hagyományok is átvették, ahogy az alkímia világa is. A kígyó a folyamatosságot, a magunkba fordulást, az örökkévaló visszatérést és a körforgást szimbolizálja. Emellett a pusztulást, az építést, a halált és az életet, mindazonáltal a halhatatlanságot. Használata rendkívül erősen segíti a regenerációt, a betegségekből való felépülést, de a bölcsesség szimbólumaként is ismerik.

TRIQUETRA

A név eredeti jelentése „háromszög”, s több három sarokkal rendelkező formára utalt. Idővel az a hármas szimbólum kapta meg a nevét, mely három vesicae piscis („halhólyag”, három azonos sugárral rendelkező kör, egymást metsző közös része, nevezik még, mint „mandorla” azaz mandulának is) egybefonódásából áll. A triquetra a kereszténység előtt jelent meg. A keltáknál, főleg a szigeteken, a fémműveken és könyvekben akadtak rá. A germánoknál rúnaköveken és pénzérméken találták a szimbólumot. Még a japánok is ismerik, mint Musubi Mitsugashiwa. Sokan, sokféleképpen értelmezik ezt a jelképet. A keresztényeknél az Atya-Fiú-Szentlélek hármasságát jeleníti meg, a wicca vallás követőinél pedig -éppúgy, mint a hármas istennő és a triskele- a lányt, az anyát és az idős nőt. Erős védelmi szimbólum, amely távol tartja az ártó entitásokat.

AZ ÉLET VIRÁGA

Teremtés-szimbólum, kicsi, független gömbökből áll, amelyek így egy egésszé állnak össze. A “Élet virága” megtalálható minden nagyobb világvallásban. A teremtés mintái alkotják, ahogy kiemelkedtek a Nagy Ürességből. Minden a teremtő gondolatából teremtődött.A létezés és az energia minden szintjét magában foglalja, jelképezi az egészséget, segíti a koncentrációt és az elmélyülést.

MERKABA

A héber eredetű Merkaba jelentése: az ember DNS-ének kvantummezője, amely a test körül, kb. 8 m-es átmérőjű, sokdimenziós „gömb”, amely az ember fizikai megnyilvánulásának alapja. Ha meg akarod ismerni az Önvalót, akkor a merkabát részletesebben érdemes tanulmányoznod. Hívják a “felemelkedés járművének” is, és a Bibliában,  Ezékiel próféta kapcsán találunk utalásokat egy olyan járműre, amellyel a Mennybe emelkedett. Egyiptomi eredetűnek tartják, viselése, használata (meditáció, rajz által) segíti a spirituális megértést, az isteni mágiát, ugyanakkor segít megszabadulni az esetleges negatív entitásoktól.

CADUCEUS

Biztos Te is láttad már e jelképet patikák bejáratánál vagy gyógyszeres dobozokon. Azonban az egészségügy nem tudja, honnan is ered e szimbólum. A hindu jóga szerint : „ida”, „pingala” és „szusumna”, a test jobb- és baloldalán haladó, valamint a gerincoszlop aljától a képzelt harmadik szemig húzódó energiacsatornák nevei, amelyekben a hatalmas Kundalíni isten erői mozognak. Elsősorban az alkímia és a Hermetikus asztrológia jelképe, amely a bolygókat és csillagokat gyógyerőként használta a betegségek leküzdésében. Betegség esetén, legyen az testi-lelki elváltozás, rendkívül hatásos a használata.

VÉGTELENSÉG

A fektetett nyolcas az ősi Tibetben és Indiában a tökéletességet, a dualizmust, az egységet szimbolizálta nő és férfi között. A Tarotban a mágiával és a különböző forráserők egyensúlyával hozták összefüggésbe. Ez egy igen erőteljes és kozmikus szimbóluma lehet az otthonunknak. A múlt a jelenben és fordítva, minden magából növekszik és önmagába tér vissza az univerzumban.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük