5 tipp otthonod harmóniájáért

 

Nemcsak az ember testének van szüksége tisztításra, hanem arra a térre is, ahol ideje nagy részét tölti. Ez pedig nem más, mint otthonunk, amelynek a nyugalom szigetévé kell változnia, hogy töltekezhessünk, nyugodtan pihenhessünk és felkészülhessünk a hétköznapok kihívásaira. Az alábbi öt aprócska trükk kedvezően befolyásolja otthonod energetikáját.

1. Füstölők

A füstölők kellemes illatuk mellett a tértisztításra is tökéletesen alkalmasak. E célra különösen a szantálfa, a jázmin, a narancs és az ilang-ilang illatúak alkalmasak. Érdemes először a lakás minden helyiségét végigjárni a pálcikákkal, majd utána füstölőtartóba helyezve hagyni elégni.

2. Szelektálj!

Bizonyára hallottál már arról, hogy azok a dolgok, amelyeket soha nem használsz, csak porfogóként funkcionálnak lakásodban, blokkolhatja a csí áramlását. Szedd össze azokat a ruháidat, amelyeket nem hordasz és add oda egy szegény embereket segítő alapítványnak, a kacatjaidat, amelyeket sarokban vagy szekrényeidben tároltál, pakold egy dobozba és dobd ki vagy egy külön, tárolásra kialakított helyiségben helyezd el, ha már kidobni nem akarod.

3. Növények

Az egészséges növények nemcsak otthonod ékes díszei lehetnek, de komoly tértisztító hatással is bírnak. Ajánlott olyan helyre tenni őket, ahol sokáig kapják a napfényt.

4. Énekelj!

Nem kell Maria Callasnak vagy Luciano Pavarottinak lenned, hogy hallasd a hangod. Az éneklésről régóta tudjuk, hogy kedvező hatással van a szív-és érrendszerre, az agyműködésre, de ily módon a negatív energiákat is kiadhatjuk, plusz lakásunkban is pozitív rezgéseket hozhatunk létre. Nem baj, ha hamis, mert az is tisztít – ezt Bagdi Bellától hallottam. 😉

5. Redőnyök és függönyök

Amikor csak lehet, húzd fel a redőnyöd és húzd el a függönyöket! Így több fény áramlik a szobádba, amely már önmagában is egy pozitív dolog. Szellőztess naponta legalább kétszer, hogy kicserélődjenek az energiák. Reggel a pozitív napért, este a nyugodt álomért szellőztess. Sötétítőfüggönyöd se legyen pl. fekete vagy szürke – inkább sötétkéket, sötétzöldet, lilát vagy vöröset válassz.

 

Képek: Pixabay.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.