5 érv a hajdina mellett

Méltatlanul keveset emlegetett élelmiszer a hajdina, pedig az egyik legegészségesebb étel. Íme, 5 érv, hogy rendszeresen együk!

1.Alacsony GI

A hajdina glikémiás indexe alacsony, nem hintáztatja a vércukorszintet, ezért nemcsak fogyókúrázóknak ideális étel, de inzulinrezisztensek, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

2. Rostban gazdag

A hajdina tele van rosttal, így kiváló ellenszere a székrekedésnek, a puffadásnak, tisztítja a beleket.

3. Fehérjedús

Magas fehérjetartalma miatt kitűnő húspótló lehet a vegetáriánusok, vegánok számára.

4. Csökkenti a vérnyomást

A hajdinában magas mennyiségben található meg a rutin (P-vitamin) nevű hatóanyag, amely miatt már régebben is sikerrel alkalmazták magas vérnyomás kezelésére.

5. B-vitaminokban gazdag

A hajdina a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza, ennélfogva pedig remek antioxidáns.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.