4 energiarabló érzelem

Úgy érzed, elvesztetted a lábad alól a talajt? Hogy nem úgy jönnek össze a dolgaid, ahogy tervezted? Energiaszintünk változhat, ám az extrém kilengések negatív irányba depresszióhoz és betegségekhez is vezethetnek. Az alábbi 4 dolog vészesen lecsökkenti az energiád, az életerőd – és ezek sokszor a leghétköznapibb érzések.

1. Bűntudat

Ha ezzel gyötröd Magad és a múltban elkövetett hibáidon keseregsz, rengeteg erő vész kárba. Fogadd el, hogy a múltat nem változtathatjuk meg, az idő kerekét visszapörgetni nem lehet.

A legjobb, amit tehetsz, ha bűntudat gyötör: bocsáss meg Magadnak – még ha ez igen nehéz is.

2. Másokat hibáztatsz a problémáidért

A Te életed a Te felelősséged, nem másé. Soha, semmilyen lecke nem érkezik véletlenül, valamit tanulnunk kell általa, és addig nem tágít, amíg fel nem fogtuk a lényegét. Még ha úgy is tűnik, hogy mások okolhatók a rossz helyzetért, ez nem igaz.

Ha például elvesztél az adósságspirálban, kesergés és a pénzintézet okolása helyett inkább a megoldásokon kezdj dolgozni. Minden probléma magában hordozza a megoldást is!

3. Mártírkodsz

Ez a hozzáállás energiát vesz el Tőled, de még másoktól is, hiszen az állandó siránkozást ki képes hosszabb távon elviselni…?

A világmártír-jellegű viselkedés helyett inkább önmaga építésére koncentrálj. Ugyanannyi energia a pozitív gondolkodás is, mint a negatív. Melyik éri meg jobban?

4. Ellenállsz a változásoknak

A változások az életünk részei. Az ellenállás nemcsak a rezgésszintet csökkenti, de a félelem állapotába taszít, amely hosszabb távon egyenes út a fásultság és a depresszió szintjére.

Fogadd el a változást – a javadat szolgálja, még ha eleinte nem is ezt látod belőle.

Képek: Thinkstock.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük