2017.08.07. – Telihold a Vízöntőben

Augusztus 7-én, 20:10-kor pontosodik be a Nap és a Hold poláris fényszöge, azaz égi kísérőnk teljes terjedelmében ragyog az égbolton, a Vízöntő jel 15. fokán. Teliholdkor a két égitest szembenállásának köszönhetően a lélek legmélyebb zugaiba is betekintést nyerhetünk. Azon horoszkópházadban, ahová a Vízöntő jel 15. foka került, valami beérik, valamit sokkal inkább megérthetsz, mint eddig, hiszen az eddig rejtett dolgok is fényhez jutnak. A folyamatot pedig nem más indítja el, mint az Oroszlán 15. fokán lévő Nap, és az a ház, ahol ez a fok látható a képletedben.

 

 

A Hold e levegős, uránuszi jegyben igencsak felturbózza a szellemi energiákat. Intuitív módon közelítünk a megoldáshokhoz, innovatív ötletek jöhetnek szinte a semmiből, amolyan igazán uránuszi módon.

Ezeket érdemes feljegyezni, hiszen később ezeket a gyakorlatban is tudjuk majd alkalmazni – különösen, ha a Hold majd a Bika, a Szűz és a Bak jegyekbe lép később. Csillagképileg a Hold ekkor a Bakban látható, alatta pedig a Déli Hal és a Mikroszkóp ragyog. A Tejútról lehozott energiák frissek és üdék, a lelki megtisztulásnak, meditációnak, a felsőbb szférák lényeivel való kapcsolatfelvételnek különösen kedvező a Telihold napja. A Déli Hal az ő segítségüket hivatott ábrázolni, a Mikroszkóp pedig az összefüggések átlátását. Ezért is írtam: most minden olyan kérdésre megérkezik a válasz, amelyeket eddig nem tudtál megérteni. A tapasztalat bölcsességgé érik, a felvállalt sorsunk pedig elindítja a megtisztító folyamatokat is. Másokkal szemben is megértőbbekké és elfogadóbbakká válunk, s ezzel -még ha csak kicsit is- de segíthetjük beteg társadalmunk gyógyulását, felemelkedését.

Az indiai asztrológia szerint a Telihold a Sravana nevű holdházban jön létre. Ez a terület erősen kapcsolódik a jógához, a sámánok gyógyító tevékenységéhez, a lélek mélységeinek kutatásához – ha eddig nem próbáltad, most érdemes jóga-és légzőgyakorlatokat végezni legalább fél órán át, este pedig meditálni, relaxálni. Lehetőleg 2-3 napig kerüljük a húst (beleértve a halat is), ha mód van rá, a tehéntejet és a tojást is. Fogyasszunk zab, rizs – vagy kókusztejet, teljes kiőrlésű gabonákat, zöldségeket, gyógyteákat. Ezen táplálékok fogyasztása nyugtatja a túlzottan felpörgött idegrendszert és tiszta álmot hoznak.

Áldás!

Kép: Elephant Journal

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.