2017.09.15. – péntekre

Pénteken hajnalban poláris fényszöget alkot egymással a Rák-Hold és a Bak-Plútó. Álmaink intenzívvé válhatnak, a lélek változásaival, érzelmi transzformációval kapcsolatos üzeneket hordozhatnak. Ha ez idő tájt nem pihenünk, hanem dolgozni kényszerülünk, ügyeljünk arra, hogy egy-egy felmerülő problémát ne hirtelen felindulásból próbáljunk megoldani, keressünk alternatívákat.

Délelőtt égi szomszédunk a Szűz-Nappal kerül hatodfény-kapcsolatba, azaz szextilbe; lehetőség nyílik félbehagyott feladatok befejezésére, lendületet kapnak a megakadt ügyek, amelyek így könnyen befejezhetővé válnak. A tudatos én összehangolható a lélek mélységeivel, ez az “együttműködés” tesz minket hatékonnyá. Ugyanakkor a Hold Mérleg-Jupiterrel alkotott kvadrátja figyelmezetet arra, hogy ne váljunk pöffeszkedővé, fogjuk vissza vágyunkat, hogy másokat “kioktassunk”, a legjobb, ha a vallási és politikai kérdéseket, vitákat is kerüljük. Ha valaki a véleményünket kéri, egyszerűen, tárgyilagosan és röviden válaszoljunk, kerülve a barokk körmondatokat és a dagályoskodást, különben lazán a “felfuvalkodott hólyag” kategóriába kerülhetünk. Kerüljük a túl zsíros, nehéz ételek fogyasztását is, hogy a Jupiterhez  kapcsolódó máj és a Holdhoz tartozó gyomor mentesítve legyen a túlterhelődés alól, ha lehet, kerüljük a húst és ha este buliba megyünk, alkoholt is módjával fogyasszunk.

A Hold egyébként csillagképileg a halhatatlan Iker, Pollux mellett jár ekkor – lelkünk mélyén tudjuk, melyek azok a dolgok életünkben, amelyek halhatatlanok, és ezeket kell erősítenünk. Talán eddig is tudtad rá a választ, de a pénteki és az azt követő néhány nap, különösképpen alkalmas ennek erősítésére és arra, hogy erre az útra lépjünk. Ez már csak azért is állhatja meg a helyét, mert a Hold a Pegazus, a Táltos Paripa felett halad el ez idő tájt – vagyis mi is “ugorhatunk” egy nagyot, megcélozva a magasabb szinteket. Még a délelőtt folyamán égi kísérőnk a Rákon belül a Halak-dekanátusba lép. Ha tehetjük, tartsunk pár perc szünetet a munkavégzésben és végezzünk relaxációs gyakorlatokat, nyújtást, ha módunk van rá, sétáljunk egyet az udvaron vagy az épület körül.

Délután a Hold a Kos-Uránusszal kerül kvadrátba; tartózkodjunk a törtetéstől, vigyázzunk a szavak erejével, gondolatainkat ne erőltesssük környezetünkre, mert értelmetlen nézeteltéréseket generálhatunk ezzel. Felesleges energiánk levezetésére kiváló választás a testmozgás. Ez mindig igaz, de most különösen. Kocogjunk, ússzunk vagy csak sétáljunk egy kiadósat.

Az Oroszlán-Vénusz trigonja a Nyilas-Szaturnusszal a kapcsolatok tisztázására, megszilárdítására alkalmas, hosszabb párkapcsolatokban szóba kerülhet az eljegyzés, a kapcsolat törvényesítésének lehetősége is, ha pedig még nem éltek együtt, az összeköltözés.

Áldás!

Képek: innen és innen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.