2017.09.14. – csütörtökre

Csütörtökön válik egzakttá a Szűz-Nap és a Nyilas-Szaturnusz tanító jellegű fényszöge, a kvadrát. 

Az elmúlt napokban-hetekben talán egy kissé szétcsúszva, elveszve érezted Magad, igaz? Úgy voltál vele: teljesen mindegy, mi történik, csak történjen már valami… és végül nem történt semmi. Úgy érezted, a dolgaid szétesnek, hogy képtelen vagy átlátni az életedben lévő őskáoszt.

 

A Nap-Szaturnusz kvadrát a dolgok rendszerezésére és az önfegyelemre tanít. Amit eddig köd borított, most világossá válik és így összerakhatod atomjaira hullott terveidet. Azonban most csak Magadra számíthatsz, külső segítség nem érkezik. Elvégre ki más tudhatná jobban, mit szeretnél, mint Te Magad? A lehetőségeket megkapod, hogy céljaid elérd, ám most kemény munka jön. Dolgoznod kell külső és belső dolgokon egyaránt. Miközben haladsz a célszalag felé, rengeteget tanulhatsz Önmagadról, és talán arra is rájössz, hogy többet kibírsz, mint hitted volna. A fényszög két változó minőségű jelet kapcsol össze, tehát változni fogsz, mert változnod is kell jó pár dologban – ez esetben a körülményeid is változni fognak, méghozzá a szó pozitív értelmében. Lehetőséged adódik az önfegyelem erősítésére, kitartásod gyakorlatban történő alkalmazására. Az álmodozást felváltja a cselekvés, amelyhez viszont egy jó adag akaraterőt is kapsz. A Nap-Szaturnusz kvadrát mindig a dolgok átgondolására, újratervezésére késztet bennünket.

 

A Nap a Szűz jegyen belül ekkor már eléri a Bika-dekanátust, a Szaturnusz pedig a Nyilason belül az Oroszlán szekciójában halad jó ideje. A Nap így vénuszi energiákat kap, a Szaturnuszt pedig a Nap segíti. A mostani munka már jóval gördülékenyebben megy, kevesebb nehézséggel, az akadályok pedig könnyebben leküzdhetők. Mindazonáltal az akadályok nem külső körülmények, hanem ahogyan írtam, a saját hitünk termékei, amelyeket csak mi tudunk áthidalni, feloldani. Napunk most már csillagképi értelemben is a Szűzben halad, alatta a Serleg ragyog, vagyis a rendszerezés (Szűz) mindig azzal jár, hogy valamitől meg is kell szabadulnunk, a Serlegben elégethető a minket nem szolgáló összes minőség, egyúttal új energiák születnek ezek helyén. A Szaturnusz a Tejúton, a gyógyító-bevató Kígyótartóban halad, amely segít minket saját korlátaink felismerésében, feloldásában és ezáltal gyógyulásunkban.

 

Mindeközben a Hold, amely saját jegyében, a Rákban halad, szextil fényszöget képez a Szűzben járó Merkúrral és Marssal, amelyek az égen az Oroszlán Szívénél, a Regulus (alpha Leonis) csillagnál láthatók. Érzéseinket egyértelműbben és nyíltabban tudjuk kifejezni, a szeretetet is könnyebben tudjuk áramoltatni. Édesanyáddal, idősebb nőrokonoddal, (ha van) gyermekeddel való kapcsolatod tisztázására alkalmas nap. Csillagképi értelemben égi szomszédunk a Tejúton, Nimród kinyújtott karjánál halad, az Ikrek csillagkép alatt. Ez egyfelől az akadálymentes kommunikációt tesz lehetővé, másfelől megcélozhatjuk ösztöneink magasabb szintre emelését. A Fény által megérthetjük a dolgok működését, az ok-okozati összefüggéseket.

 

Áldás!

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.