Telihold a Szűzben – lelki nagytakarítás

Vasárnap 15:55-kor válik egzakttá a Nap és a Hold poláris fényszöge, azaz Telihold születik, a Szűz jel 22. fokán. A tudatos és tudattalan energiák egyensúlyba hozhatók, a Halak-Nap pedig megvilágítja a lélek legmélyebb zugait is. A Szűz-Hold témája a rendrakás, amelyhez most megérzéseink is segítséget biztosítanak. A Halakban járó Nap elérte a jel utolsó dekanátusát, azaz a Skorpió-szakaszt. A lélek mélységeibe merülve a gyötrő kérdésekre lelhetünk válaszokat, amelyeket így el is tudunk engedni.

Különösen hasznos az alábbi szertartás: gyújts egy fehér, nem illatosított gyertyát vagy mécsest. Hagyd, hogy a fénye megnyugtasson, majd vedd sorra félelmeidet, majd képzeletben dobd a lángba! Hagyd teljesen leégni a gyertyát, mécsest! Legjobb ezt a kis mágiát közvetlenül a Telihold bekövetkezte után végezni, de ha este csinálod, az is jó. A Hold csillagképi értelemben a Serleg felett tartózkodik, ahol a csodák születnek, de a Téged nem szolgáló minőségek elégetésére is alkalmas. Ha a lehúzó erőktől megszabadulsz, megszületik a Csoda is.

Mivel két változó jelet kapcsol össze a Nap és a Hold, változásokra számíthatunk, egy a lényeg: ne ragaszkodjunk görcsösen ahhoz, aminek már nincs helye az életünkben.

Áldás!

Kép: Maharani Rutan

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.